MVC’19 slaat na rust toe

Paasmaandag 18 april heeft koploper MVC’19 pas na rust afstand kunnen nemen van RKSVO uit Ospel. Interimtrainer Chesron Geuns, die de onverwacht gestopte trainer Huub Joosten uit Maasbree is opgevolgd, had zijn huiswerk goed gedaan. Maasbreese spelmaker Marco Daniëls en aanvoerder Ron van den Kerkhof hadden permanente bewaking gekregen. In de in hoog tempo gespeelde wedstrijd hield RKSVO tot de rust nog stand.  Binnen tien minuten na rust sloeg MVC’19 genadeloos toe. De jonge Yannick Muijsenberg  opende in de 47e minuut de score door een voorzet van Marco Daniels koel af te ronden. De wedstrijd werd door diezelfde speler beslist in de 55e minuut, toen hij voor de tweede maal toesloeg. Overigens had de Ospelse ploeg pech toen hun keeper in de 30e minuut in botsing kwam met MVC’19 speler Paul van den Kerkhof en vervangen moest worden. Het is te hopen voor de gasten dat de blessure van hun goalie zal meevallen.

MVC’19 dat alleen de geblesseerde Daan Peters miste, was voor de rust al de betere ploeg, maar stuitte heel vaak op de uitstekende Ospelse goalie. De spaarzame kansen van de gasten werden een prooi voor de Maasbreese doelman Tim van Renselaar. In de tweede helft was MVC’19 zeer dominant. Het gevarieerde Maasbreese aanvalsspel zorgde voor veel ruimte in de Ospelse defensie. Zowel op de flanken als in het centrum van de  defensie vielen veel gaten. De wedstrijd ging in de 86e minuut definitief op het slot toen Ron van den Kerkhof met een fraaie pass Marco Daniëls in stelling bracht, die simpel kon inschieten. In de blessuretijd leek Mike Peeters nog de 4-0 te scoren, maar deze werd  terecht afgekeurd wegens buitenspel. In deze sportieve wedstrijd werden onnodig vijf gele kaarten uitgedeeld. Zeker de drie gele kaarten wegens opmerkingen tegen de leiding waren onnodig. Overigens werd uit videobeelden bewezen dat MVC’19 twee penalty’s werden onthouden. Het kon de pret niet drukken want MVC’19 won dik verdiend de wedstrijd en de drie punten zijn binnen.

MVC’19 kan zich nu gaan opmaken voor de topper aanstaande zondag tegen SC Irene in Maasbree om 14.30 uur.