MVC’19 slaat toe in slotfase

Twee voetbalstijlen kwamen in Maasbree met elkaar in botsing. Uiteindelijk trok MVC’19 in de slotfase aan het langste eind in deze streekderby tegen Sparta’18 uit Sevenum.

De beginfase was voor MVC’19, dat fris combinerend toch kansen wist te scheppen. Marco Daniëls leek in de 15e minuut te gaan scoren, maar stuitte op de Sparta’18 doelman. Ook Rob Custers en Ron van den Kerkhof kwamen nog in kansrijke positie, maar konden niet voor de afronding zorgen. Sparta’18 dwong MVC’19 mee te gaan in haar op veel fysiek gebaseerde spel. Kansen  waren er nauwelijks voor de gasten, maar deze waren wel levensgevaarlijk. MVC’19 doelman Tim van Renselaar stond echter zijn mannetje en greep kordaat in. De rust ging in met 0-0. Het was toen al duidelijk  dat doelpunten schaars zouden worden in  dit duel, dat  veel vroeg van de spelers  door de regen en het zware veld.

Bart Crienen verzette bergen werk op middenveld. (Foto: Math Geurts Fotografie)

In de 82e minuut kon de trouwe aanhang van MVC’19 juichen. Rob  Custers passeerde weer eens zijn tegenstander en zijn ”gechipte” voorzet werd verzilverd door Ron van den Kerkhof 1-0. Dit leek ook de eindstand te worden, maar in de 86e minuut kende scheidsrechter Engelen Sparta’18  een strafschop  toe wegens vermeend  hands van een MVC’19- speler in het strafschopgebied. Ondanks felle protesten van de Maasbreese ploeg bleef de referee bij zijn beslissing. In het ontstane tumult deelde de scheidsrechter drie gele kaarten uit aan MVC’19 spelers. Marco Daniëls moest met twee gele kaarten eerder gaan douchen. De Sparta’18 speler die de strafschop nam, knalde deze strafschop hogenhuis over. MVC’19 overleefde met tien man de spannende slotfase.

Sparta’18 kon aanvallend geen vuist maken. Het werd zelfs  in de 94e minuut nog  2-0 voor MVC’19, toen Rob Custers de diepte ingestuurd werd en fraai de tweede treffer scoorde. Nog geen minuut later werd het eindsignaal geblazen en was MVC’19 drie dure punten rijker. Jammer, dat in deze wedstrijd zeven gele kaarten werden uitgedeeld; drie voor Sparta’18 en vier voor MVC’19. Het was een mannelijk, maar geen onsportief duel.

Zondag 12 maart komt Excellent uit Oploo op bezoek in Maasbree. In Brabant verloor MVC’.19, nu hoopt de Maasbreese ploeg drie punten te behalen.

Auteur: Mat Nellen