Rory Barendsen (JO15-1) Nederlands kampioen Goalie Wars

Voetbal- en Keepersacademie Nederland hield op zondag 5 maart de NK Goalie Wars 2017. Het Nederlands kampioenschap Goalie Wars voor keepers vond plaats bij Indoor Soccer Nederweert.

 

Bij Goalie Wars wordt er door keepers 1 tegen 1 gespeeld op indoorkunstgrasvelden, die omringd zijn met boarding en netten. De keepers proberen bij elkaar te scoren met alle technieken, die een keeper in een normale wedstrijd ook toe mag passen: schieten vanaf de grond, uit de handen met een volley, dropkick, gooien en rollen.
Uiteraard probeert de keeper zijn eigen doel te verdedigen en zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Er zijn dan ook verschillende stijlvolle reddingen en katachtige reflexen te zien.
De deelnemers waren afkomstig uit verschillende plaatsen in Nederland. Zo waren er deelnemers uit Someren, Lith, Den Haag, Best, Geldrop en Tegelen.  Er werd gespeeld in twee poules, waarbij de keepers op leeftijd ingedeeld zijn.

 

Rory Barendsen mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Daarnaast heeft hij ook een handschoenencontract van het keepershandschoenenmerk Elite in de wacht gesleept.

Om 10 uur waren we in Nederweert en om 10.30 begon al de eerste wedstrijd.
Ik herkende ook al een keeper die ik eerder was tegen gekomen in Zwolle bij een traingingsstage. Hiermee had ik een duchtige concurrent.

Ik won al mijn werstrijden: 5-1, 2-0, 3-0, 3-0, 3-1, 2-0 in leeftijdscatogorie tot 16 jaar (geb.2001)
Iedere wedstrijd duurde 6 minuten en er werd meteen gewisseld zodat er een nieuw team kon starten. Het was zeer vermoeiend om constant de bal te schieten, gooien en te duiken naar de bal. Je goed kunnen concentreren en focussen op de bal is dan ook belangrijk.
Na de pauze moest ik nog twee wedstrijden spelen en was ik nog niet zeker van mijn overwinning, pas toen ik de laatste wedstrijd won wist ik dat ik kampioen was.
Volgend jaar ga ik mijn titel verdedigen. Hopelijk met meer keepers van MVC’19.

Veel dank aan mijn ouders, trainers die mij op donderdag en vrijdag trainen en hiermee met mij oefende voor de juiste techniek.

 

Verslag: Rory Barendsen

Leave a Reply