MVC’19 speelt slechte wedstrijd tegen Veritas

Zaterdag 26 november heeft MVC’19 de slechtste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Ondanks nog een goede start werd in het vervolg een erg slechte wedstrijd op de mat gelegd. Trainer Tom van Bergen sprak van een collectief falen. Of het nu lag aan het Belgisch netwerk op de telefoon, de sponsoravond met aanwezigheid van Bryan Linssen, de prins en jeugdprins van V.V. De Walvaegers, de focus en beleving was onvoldoende om met een goed resultaat naar huis te kunnen rijden.

De start was nog prima want na 5 minuten stond het 0-1 na een doelpunt van Ron van den Kerkhof. Er was irritatie bij de spelers en grensrechter van Veritas maar het doelpunt ging wel de boeken in. Na 10 minuten ging Veritas ook de aanval zoeken en na balverlies op het middenveld schoot Veritas de 1-1 tegen de touwen. Na een overtreding in het strafschopgebied en een goed ingeschoten penalty had Veritas de achterstand alweer goed gemaakt. MVC’19 kreeg nog een paar kleine kansen maar de spelers faalde in de afronding. Vlak voor rust kwam Veritas zelfs op 3-1 nadat de corner bijna door iedereen werd gemist en verdediger Sjoerd Linssen simpel kon binnenkoppen.

In de rust hoopte trainer Tom van Bergen met een donderspeech dat zijn spelers het in de 2e helft nog konden ombuigen, maar meteen na rust moest al een bal van de doellijn gehaald worden en na een kwartier kwam de genadeslag door de vierde treffer van Veritas. Na een kans van Ron van den Kerkhof die de bal helaas niet hard genoeg kon inschieten kreeg Veritas een grote kans om de wedstrijd helemaal op slot te gooien. De bal eindigde via de lat achter de doellijn maar de scheidsrechter had het niet waargenomen. Een paar minuten later was het dan toch weer raak en scoorde Veritas de 5-1. Nadat bij MVC’19 nog een keer een bal van de doellijn werd gehaald kon MVC’19 nog via Rob Custers de aansluitingstreffer binnenschieten. In de 75e minuut werd MVC’19 een 100% penalty onthouden nadat Ron van den Kerkhof werd gevloerd. MVC’19 kreeg op het einde nog een paar kansjes maar uiteindelijk bleef het 5-2 op het scorebord.

Deze wedstijd moeten we heel snel vergeten en de knop moet dan ook echt om voor de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Wilhelmina die in winst moet worden omgezet om aansluiting te houden met de middenmoot.

Auteur: Peter van Diepe

Leave a Reply