MVC’19 troeft Oranje Zwart af

Auteur: Mat Nellen

MAASBREE – MVC’19 heeft  haar 5e zege op rij geboekt . Nu werd het sterke Oranje Zwart afgetroefd. Het sterke Maasbreese collectief was niet alleen conditioneel beter dan de gasten uit Helmond, maar ook in tactisch opzicht werden de gasten afgetroefd. De 3-1 zege gaf de verhoudingen in het veld goed weer.

Oranje Zwart begon met een overrompelingstactiek in een hoog tempo. MVC’19 gaf echter geen krimp. Compact spelend overleefde MVC’19 de oranjestorm. Toch kwam Oranje Zwart na een kwartier op 0-1. De weer goed keepende Stan Caris liet een zwabberbal van zijn borstkas  stuiten en Kahir Burdaklier was er als de kippen bij om de 0-1 te scoren. Na een half uur spelen trok MVC’19 het initiatief naar zich toe. Gedegen opbouwend vanaf een gesloten middenveld ontrafelden de Breetsen de zwaktes van de gasten. Doelman  Bryan Roox zorgde met fraaie reddingen op inzetten van de Maasbreese voorwaartsen er voor dat het lang 0-1 bleef. In de slotminuut van de eerste helft kwam MVC’19 verdiend op gelijke hoogte. Na een gevaarlijke Maasbreese voorzet ontstond er complete chaos in het strafschopgebed van de gasten. Een Oranje Zwartspeler trok aan de noodrem. De terecht toegekende strafschop werd foutloos benut door Ron van den Kerkhof. Door het moordend tempo van de eerste helft snakten diverse spelers van Oranje Zwart naar adem.

Doelman Stan Caris betrouwbare keeper van MVC’19. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na de rust wilde Oranje Zwart weer furieus van start gaan, maar MVC’19 rook bloed. Met veel passie gingen de Maasbreese spelers van eigen kracht uit. Vooral over de flanken was Oranje Zwart kwetsbaar. Daar profiteerde MVC’19 van. De frêle Rob Custers werd een ware kwelgeest. Hij liet zijn opponenten vaak zijn hielen zien. In de 56e minuut werd hij binnen de beruchte lijnen gevloerd. De uitstekende fluitende scheidsrechter Sander Huijs uit Meterik legde de bal voor de tweede keer op de stip. Ron van den Kerkhof liet Bryan Roox voor de tweede maal vissen. Wie had gedacht dat Oranje Zwart met de na rust ingevallen vedetten een tegenoffensief zou start kwam bedrogen uit. Een gedisciplineerd spelend MVC’19 controleerde de wedstrijd.

De definitieve beslissing viel in de 67e minuut. Ron van den Kerkhof  wist met een pass over veertig meter Rob Custers te bereiken. Deze zette zijn turbo aan en zijn excellente voorzet werd door de hard werkende middenvelder Bart Crienen verzilverd. Het verzet van Oranje Zwart was gebroken. De meeste spelers hadden het zware veld in de benen. Oranje Zwart kon niet meer en MVC;19 hoefde niet meer. In de slotfase kreeg nog een Oranje Zwartspeler een rode kaart na een grove overtreding. De toegekende vrije trap werd door Ron van der Kerkhof perfect genomen, maar de beste man bij de Helmonders keeper Bryan Roox voorkwam een vierde Maasbreese treffer. Na afloop was iedereen het erover eens, dat een hardwerkend MVC’19 een verdiende zege had behaald  op een van de best voetballende ploegen in de sterke 3e klasse C.

Komende zondag moet MVC’19 op bezoek bij ongeslagen koploper en gedoodverfde kampioenskandidaat Mierlo Hout.

Leave a Reply