MVC’19 verliest nipt van NWC Asten

 

Zondag 11 december heeft MVC’19 met 0-1 verloren van NWC Asten. In een gelijk opgaande wedstrijd heeft NWC Asten uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Na een half uur spelen werd een inschattingsfout van keeper Tim van Renselaar afgestraft en op een voortreffelijke wijze afgemaakt door Jeroen van Deursen. Vlak voor rust kreeg MVC’19 nog een domper te verwerken na het uitvallen van spelmaker Marco Daniels.

Aan het begin van de eerste helft waren er nauwelijks kansen aan beiden kanten en ging het spel mooi op en neer. In de 20e minuut konden we de eerste kans van NWC Asten noteren. Het afstandsschot werd fraai gered door keeper Tim van Renselaar. In de 28e minuut deed MVC’19 iets terug via een afstandsschot van Marco Daniels dat door de keeper in tweede instantie werd gestopt en Ian Boots net te laat kwam om de bal een laatste zetje te geven. In de 33e minuut kwam NWC Asten op 0-1 nadat keeper Tim van Renselaar een inschattingsfout maakte en Jeroen van Deursen de bal op een voortreffelijke manier over de keeper kon stiften. MVC’19 ging rusten met een 0-1 achterstand. MVC’19 toonde veerkracht en werklust en hopelijk konden de Rood-Witten uit Maasbree de tussenstand in de tweede helft nog ombuigen.

In het eerste kwartier na rust gebeurde er nog weinig en waren aan beiden kanten geen kansen te noteren. In de 62e minuut kreeg MVC’19 via Mike Peeters de grootste kans van de wedstrijd. Ron van den Kerkhof zorgde via een prachtige voorzet dat Mike Peeters vrij voor de keeper kwam te staan maar Mike Peeters faalde helaas in de afronding. Daarna kreeg NWC Asten nog een paar kleine kansen maar deze keer werden ze niet verzilverd. MVC’19 bleef druk zetten en in de 91e minuut kreeg invaller Luca Verheij nog een dot van een kans maar de bal werd voorlangs geschoten. MVC’19 heeft keihard gewerkt maar helaas geen punten kunnen bijschrijven.

Aanstaande donderdag om 20 uur speelt MVC’19 nog een bekerwedstrijd tegen Milheezer Boys en daarna kan MVC’19 gaan genieten van een verdiende winterstop en wordt de competitie op 22 januari 2023 weer hervat met een thuiswedstrijd tegen RPC.

Auteur: Peter van Diepe

Leave a Reply