MVC’19 verliest ook van Sparta’18

MVC’19 heeft op zondag 3 december met 0-4 verloren van Sparta’18. Jotte Pompen scoorde een glaszuivere hattrick en was er mede debet aan dat MVC’19 weer met nul punten het veld moest verlaten. Met nog één wedstrijd gaat MVC’19 als degradatiekandidaat de winterstop in en zal er vanaf januari 2024 uit een ander vaatje moeten worden getapt om degradatie te voorkomen.

Vanaf het fluitsignaal nam Sparta’18 het initiatief en dat leidde al snel tot een eerste doelpunt. Bij de eerste poging in de 12e minuut stond doelman Rick van der Zee nog goed opgesteld, maar meteen bij de eerstvolgende aanval was het Thomas Lucassen die na balverlies van dichtbij simpel de 0-1 tegen de touwen kon schieten. MVC’19 deed een minuut later iets terug maar keeper Joop Willemssen stopte de inzet van Daan Peters. MVC’19 nam langzaam het initiatief over en in de 20e minuut kreeg Koen Boots een kans maar de bal werd door hem overgeschoten. Voor de rust kregen beiden ploegen nog een paar kansen maar de ruststand bleef 0-1 voor Sparta’18.

Trainer Roel Verberk gaf in de pauze aan dat er zeker mogelijkheden gaan komen om de wedstrijd nog om te buigen. Het was dan ook MVC’19 dat meteen na rust volop in de aanval ging. Na 49 minuten kreeg MVC’19 een grote kans via Bart Houben maar de keeper van Sparta’18 kreeg in 2e instantie de bal onder controle. Na een uur voetballen kreeg eerst Sparta’18 en daarna MVC’19 een grote kans maar beiden pogingen gingen langs. In de 66e minuut was het wel raak door goed doorzetten van Milan de Kanter die Jotte Pompen in stelling bracht en via een mooi schot de 0-2 op het scorebord bracht. In de 68e minuut moest Rens Albers na een zware blessure het veld verlaten. MVC’19 probeerde door aanvallende wissels nog het tij te keren. De grootste kans was voor Koen Boots die de bal mooi over de keeper schoot maar hij zag zijn bal van de lijn worden gehaald door een Sevenumse verdediger. In de 81e minuut was het Jotte Pompen die z’n tweede goal maakte na een schitterende lob over keeper Rick van der Zee die te ver voor zijn doel stond. Vijf minuten voor tijd was het wederom Jotte Pompen die de 0-4 binnenschoot en de eindstand op het scorebord bracht. Het was na de 0-2 duidelijk dat MVC’19 geen punten zou pakken en dat Sparta’18 met terechte overwinning terug naar Sevenum kon afreizen.

Zondag 10 december speelt MVC’19 de moeilijke uitwedstrijd tegen titelkandidaat Bruheze uit Helmond.

Auteur: Peter van Diepe