MVC’19 verliest van titelkandidaat Stiphout Vooruit

MVC’19 heeft op zondag 12 november met 0-2 verloren van titelkandidaat Stiphout Vooruit. De Helmondse ploeg bleek te sterk voor MVC’19 ondanks dat ze ook maar weinig kansen hebben gecreëerd. De verdediging van MVC’19 stond goed en gaf niet veel weg ondanks dat Stiphout Vooruit twee keer het net wist te vinden en door deze overwinning en het verlies van Bruheze de leidende positie heeft overgenomen.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er nog weinig maar leed MVC’19 veel balverlies. In de 22e minuut kreeg Stiphout Vooruit een corner die via verdediger en aanvoerder Yannick Muijsenberg in het doel belandde. Vijf minuten later kreeg MVC’19 via een mooie actie en voorzet van Daan Peters een grote kans maar helaas stonden de MVC’ers niet op de juiste plek om binnen te schieten. In de 36e minuut moest keeper Rick van der Zee flink aan de bak door een afstandsschot over de lat te tikken. Dit was het laatste wapenfeit in de eerste helft en MVC’19 ging met een 0-1 de rust in.

Meteen na de theepauze kreeg Stiphout Vooruit een dot van een kans maar de bal werd voor langs gekopt. Vijf minuten later was het weer raak nadat de vrijstaande Jorn Dekkers simpel kon binnenschieten. MVC’19 keek na 50 minuten tegen een 0-2 achterstand aan en zal alles uit de trukendoos moeten halen om nog een resultaat te behalen. Het was echter Stiphout Vooruit die een bal via keeper Rick van der Zee op de lat zag belanden. Na een uur voetballen werd verdediger Jort Nijssen flink onderuitgehaald waarbij scheidsrechter Martijn Janssen uit Kessel slechts geel trok waar rood absoluut op zijn plaats was geweest. In de 65e minuut kreeg Stiphout Vooruit nog een kans maar Rick van der Zee stond zijn mannetje. In de blessuretijd kreeg MVC’19 nog een kans via een schot van Luuk Peeters maar de 0-2 stand bleef op het scorebord staan.

Op zondag 19 november speelt MVC’19 de belangrijke uitwedstrijd tegen Hegelsom waar MVC’19 punten moet gaan pakken.

Auteur: Peter van Diepe