MVC’19 verspeelt zekere voorsprong

MAASBREE –Na 53 minuten leidde MVC’19 met 2-0 in de thuiswedstrijd tegen het goed meevoetballende Helmondia.  Het leek, dat de eerste thuisoverwinning van dit seizoen behaald zou worden, maar na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter van de Ven, die in de geest van de wedstrijd floot, stond de eindstand 2-2 op het scorebord. Deze uitslag gaf de verhoudingen op het veld goed weer.

Op een door de regenval zwaar bespeelbaar veld begonnen beide ploegen aanvallend aan de wedstrijd. Het spel golfde op en neer. Een weer compact spelend MVC’19  probeerde via gevarieerd aanvalsspel de Helmondia-defensie te verrassen. In de 10e minuut kwam MVC’19  verdiend op voorsprong. Joris Timmermans gaf een puike voorzet en Ron van den Kerkhof  verzilverde deze voorzet bij de tweede paal . De gasten waren niet aangeslagen. De meeste dreiging kwam van de 24-jarige Merlin Masikini en de 17-jarige Abdulrahman Alsbaia, die het de Maasbreese defensie erg lastig maakten. Op het middenveld deelde de 27-jarige aanvoerder Wessel Vincent de lakens uit. Twee ploegen die wilden voetballen bestreden elkaar  in een hoog tempo. Dat het maar 1-0 stond bij de rust was mede te danken aan het goede keeperswerk aan Maasbreese kant van de 19-jarige Stan Caris en de Helmondse doelman Milan Lebens.

Hardwerkende middenvelder Joost Hesen viel uit. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na de rust begon MVC’19 goed. Na een mooie pass van Daan Peters werd het door Ron van den Kerkhof in de 53e minuut 2-0. MVC’19 leek op rozen te zitten, maar Helmondia toonde veerkracht en wisselde aanvallend. De ploeg drong MVC’19 in de verdediging. MVC’19 kon alleen uitbreken door uitvallen. Helmondia gaf het eerste waarschuwingssignaal door een  schot op de paal. De wedstrijd werd in de 70e minuut even stil gelegd door een blessure van de scheidsrechter, die na zeven minuten de wedstrijd hervatte. Die pauze had extra krachten bij Helmondia losgemaakt. Kevin Verkoelen wees Helmondia de goede weg door met een strak schot de 2-1 te scoren. MVC’19 wankelde. Het was aan keeper Stan Caris te danken, dat MVC’19 overeind bleef. Hij stopte een terecht toegekende strafschop.  Helmondia rook bloed. Vele Maasbreese spelers waren aan het einde van hun latijn. Trainer Erik van Rooij  moest Joost Hesen en Jaap Bruijnen, die geblesseerd uitvielen, wisselen. Helmondia bleef jagen op de gelijkmaker. In de 87e minuut kreeg Helmondia loon naar werken. De 23-jarige Jordi van den Boom was de maker van het doelpunt. In de slotminuten en de blessuretijd  waren beide ploegen niet bij machte de winnende treffer te maken.

Zondag 29 november komt FCV uit ’t Ven op bezoek. MVC’19 moet op jacht gaan naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Hopelijk kan trainer Erik van Rooij  over een bijna fitte selectie beschikken. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Maasbree.