MVC’19 wint in een gelijk opgaande wedstrijd van SV United

MVC’19 is de competitie goed gestart door een belangrijke overwinning op SV United uit Wanssum. Na een moeizame 1e helft met een 0-1 achterstand kon MVC’19 de achterstand op het einde van de wedstrijd nog rechttrekken door twee belangrijke doelpunten te maken in het laatste kwart. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Hendriks die de wedstrijd prima leidde.

De voorbereiding en de bekercompetitie verliepen voor MVC’19 nog moeizaam zonder doelpunt en slechts een gelijkspel in de beker tegen BEVO. Ook de 1e tegenstander SV United kende een moeizame start. MVC’19 liet vooral in de laatste bekerwedstrijd progressie zien en ging dan ook met een goed gevoel beginnen aan de competitie.

In de eerste helft was voornamelijk SV United dat de kansen kreeg en daartegenover stonden een paar kleine mogelijkheden voor MVC’19. MVC’19 was de 1e helft vrij onzichtbaar en SV United wist al binnen 10 minuten het net te vinden door aanvaller Koen Peelen. MVC’19 probeerde in de 1e helft de achterstand recht te zetten maar moest nog van geluk spreken dat het met slechts 0-1 de rust in kon gaan. In de 2e helft waren de rollen omgekeerd en was het vooral MVC’19 die goed voetbal liet zien. Met passie en strijd en perfect teamwork wist MVC’19 in het laatste kwart de achterstand nog om te buigen in een verdiende overwinning. In de 74e minuut wist Daan Peters na een corner met een zondagsschot het net te vinden en in de 84e minuut was het Mike Peeters die op basis van de 2e helft de verdiende 2-1 kon binnentikken.

Na afloop kon trainer Roel Verberk met een tevreden glimlach zijn eerste 3- punter bijschrijven.

Zondag 1 oktober speelt MVC’19 uit tegen FCV Venlo, die de 1e competitiewedstrijd verloren van Stiphout Vooruit. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Arenborg en begint om 14.30 uur.

Auteur: Peter van Diepe