MVC’19 wint lastige uitwedstrijd tegen FCV-Venlo

Derdeklasser MVC’19 heeft zondag 31 oktober de lastige klip FCV in ‘t Ven met 2-1 verslagen. Gezien het spelbeeld in de tweede helft een dik verdiende zege.

De beginminuten van de eerste helft waren nog voor de jonge thuisclub, die op het zware speelveld beter uit de voeten kon. Na enkele reddingen was MVC’19 doelman Tim van Renselaar in de 11e minuut kansloos op een diagonaal schot binnen de 16 van uitblinker aan FCV kant Yannick Hoffmann. MVC’19 had het antwoord snel klaar. In de 13e minuut lanceerde Marco Daniëls de snelle Mike Peeters. Deze bracht met een knalhard schot MVC’19 terug in de wedstrijd. In de eerste helft kregen beide  ploegen nauwelijks nog kansen en het spelpeil was matig. Er hing een soort gezapigheid over beide ploegen.

MVC’19 -speler Marco Daniëls (rechts) een de dragende krachten van MVC’19 Foto: Math Geurts Fotografie

Gelukkig tapte MVC’19 na rust uit een heel ander voetbal vaatje. Fysiek en mentaal was MVC’19 herboren. Verdedigend gaf MVC’19 geen kansen meer weg, terwijl MVC’19 al haar sterke punten in aanvallend opzicht etaleerde. In de beginminuten na rust kreeg Bart Houben twee kansen om MVC’19 op voorsprong te zetten, maar hij was ongelukkig in de afronding. In de 63e minuut kwam de creatieve voetballer Rob Custers in het veld. Het zou echter tot de 83e minuut duren, totdat MVC’19 op voorsprong kwam. Mike Peeters maakte met een keiharde poeier zijn tweede treffer. Die treffer kwam heel hard aan bij de thuisclub. In de slotfase kregen Marco Daniëls, Rob Custers, Jort Nijssen en Ron van der Kerkhof nog kansen op meer Maasbreese treffers, maar het scorebord bleef uiteindelijk op 1-2 staan.

MVC’19 blijft door deze zege koploper in de 3e klasse C. Enige smet op de wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Bart Crienen. Zondag 7 november komt SV Blerick op bezoek in Maasbree, een tegenstander die het MVC’19 ieder seizoen lastig maakt.