MVC’19 wint na moeizaam begin van Blerick

Derde klasser MVC’19 heeft zondag 7 november haar ongeslagen status weten te behouden. Na een 2-0 achterstand wist MVC’19 met veel pijn en moeite uiteindelijk toch nog van het stugge Blerick te winnen.

De beginfase was duidelijk voor de gasten. MVC’19 kwam niet aan aanvallen toe. Blerick domineerde op alle fronten. De Maasbreese ploeg werd in veel duels afgetroefd. De Maasbreese defensie leek op het begin van de wedstrijd wel een kermisschiettent zoveel kansen kregen de gasten. Kevin Noordhuis opende in de 3e minuut de score. Het mocht een wonder heten dat een van de Blerickse uitblinkers Dennis Meho pas in de 32e minuut de 0-2  wist te maken. Dankzij goed ingrijpen van Clim Moonen en doelman Tim van Renselaar werd een grotere achterstand voorkomen en bovendien miste Blerick nog dotten van kansen. Het had zomaar 0-4 kunnen staan. Pas na een half uur kwam MVC’19 eindelijk aan aanvallen toe. Mike Peeters gaf  MVC’19 in de 36e minuut weer hoop door een voorzet in te tikken. In de 44e minuut kon de ingevallen Joris Timmermans aanvoerder Ron van den Kerkhof in stelling brengen. De deze middag zeer zwaar bewaakte Maasbreese aanvaller schoot de gelijkmaker  binnen. Dat was een opsteker voor MVC’19 en een mentale dreun voor Blerick.

Ondanks stringente bewaking pikte MVC’19 speler Ron van den Kerkhof weer een doelpunt mee. Foto: Math Geurts Fotografie

Na de rust trok MVC’19 het initiatief naar zich toe. Met de wind in de rug lukte het de Maasbreese ploeg de Blerickse defensie in moeilijkheden te brengen. De  herstelde Daan Peters en Rob Custers werden in het veld gebracht. De beste kansen waren voor MVC’19, maar de uitvallen van Blerick bleven levensgevaarlijk. In de 78e minuut liet Dennis Meho de kans liggen om de 2-3 te scoren. Nog geen drie minuten later wist Ron van den Kerkhof Joris Timmermans voor keeper Levy Bosch te zetten en Joris Timmermans faalde niet. De 3-2 voorsprong kon door MVC’19 tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Danny van Veenendaal worden verdedigd. Een fortuinlijke zege van MVC’19 die op wilskracht en mentaliteit werd behaald. Als je bovenaan staat win je ook mindere wedstrijden.

Komende zondag 14 november speelt MVC’19 in Panningen tegen de gelijknamige vierde klasser voor de beker. Een mooie generale voor de absolute topper op zondag 21 november in Tegelen tegen SC Irene met als inzet de 1e periode titel.

Auteur: Mat Nellen