MVC’19 wint overtuigend sleutelduel in Velden

VELDEN – Wilde MVC’19 de degradatiezone  in de 3e klasse C verlaten, dan moest er gewonnen worden bij het ook naar winst snakkend Ivo in Velden. Vooral na rust liet MVC’19 zien dat er maar een ploeg recht had op de drie punten. De 2-0 zege was verdiend. Voor het eerst dit seizoen is MVC’19 opgeklommen naar een plaats in de top tien.

Op een zwaar bespeelbaar veld traden twee ploegen tegen elkaar aan die  nogal door blessures werden geteisterd. Ogenschijnlijk liet MVC’19 gedurende het verloop van de wedstrijd zien daar beter mee om te kunnen gaan dan de thuisclub. Overigens  kon IVO-aanvoerder Rick Verbeek zijn stempel niet  op de wedstrijd drukken. MVC’19 had daar een remedie op gevonden. Na een langdurige fase van aftasten kregen beide ploegen een handjevol kansen voor de rust, maar hielden beide defensies hun doel schoon.  Het was meer een tactisch steekspel met veel duelkracht. Een pittig, maar sportief duel. Enige opwinding voor rust: een knal van IVO tegen de lat, waarna Siebe Munten de bal met de hand in het Maasbreese doel werkte. Gevolg een afgekeurd doelpunt  en een gele kaart voor “handballer” Siebe Munten. De rust ging in met 0-0.

Joris Timmermans nam openingsdoelpunt voor zijn rekening. Foto: Math Geurts Fotografie

In de tweede helft werkte MVC’19 aan een licht veldoverwicht. Joris Timmermans was met zijn onnavolgbare slaloms vaak ongrijpbaar. In de 52e minuut rondde hij een slalom af met een schot, dat via het lichaam van IVO-doelman Rob Kuijpers in het doel verdween. De 1-0 kwam hard aan bij de thuisclub die vervolgens met vier man in de spits ging spelen, maar MVC’19 hield vrij gemakkelijk stand. MVC’19 kreeg aanvallend meer ruimte en kreeg kansen via Ron van den Kerkhof, Daan Peters en Luuk Kempen. Nadat Ron van den Kerkhof  in de 73e minuut tegen de lat had geknald, sloeg MVC’19 hard toe in de 77e minuut. Keeper Rob Kuijpers  verwerkte een inzet van Ron van den Kerkhof maar half en tikte de bal in de voeten van Paul Vanden Kerkhof. De Maasbreese centrale verdediger benutte dit kansje koelbloedig. In de slotfase controleerde MVC’19 de wedstrijd.

Een verdiende zege voor een Maasbreese ploeg, die vanaf de eerste minuut uitstraalde dat ze voor de volle winst ging. De basis van het succes was dat alle MVC-ers veel energie in de wedstrijd staken en meer dan 100 % inzet toonden. Hopelijk beseffen de roodwitten dat dit echt elke week nodig is om resultaat te halen.

Komende zondag 26 november gaat MVC’19 in Maasbree op zoek naar de eerste winst een thuiswedstrijd. De stabiele middenmoter  Laar uit Weert  komt op bezoek.