Cursus sportief coachen

In samenwerking met de KNVB heeft de jeugdcommissie twee avonden georganiseerd onder de titel “sportief coachen”.

De avonden gaan verder dan dat de titel doet vermoeden. Centraal staat alles wat je kunt doen om jeugdleden met nog meer plezier bij MVC’19 te laten voetballen. De training geeft je tips en wat handvaten die je daarbij kunnen helpen.

Het trainen en coachen van jeugdspelers is leuk en inspirerend, maar brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee, zoals:

  • Structuur bieden: afspraken maken èn aanspreken
  • Stimuleren: coach je spelers positief en houdt ze gemotiveerd
  • Individueel aandacht geven: geef élke speler de juiste aandacht
  • Verantwoordelijkheid geven: maak je spelers zelf verantwoordelijk en stel veel vragen

Gedurende twee bijeenkomsten krijgen trainers/coaches en leiders inzicht in het effect van hun eigen handelen. We gebruiken filmpjes, ervaringen van de deelnemers, praktijkvoorbeelden en situatiekaarten. De avonden worden gehouden op woensdag 13 december en woensdag 17 januari. Op deze avonden gaan we ook in op onderwerpen als ‘coachende’ ouders langs de lijn, de scheidsrechter, gewenst en ongewenst gedrag. Er is veel ruimte voor het delen van ervaringen. De avonden worden verzorgd door Bert Bons (KNVB) en zijn in overleg met het bestuur en jeugdcommissie voorbereid.

Hoewel we ons bewust zijn van de late uitnodiging, is het belangrijk dat veel trainers en leiders aanwezig zijn op deze twee avonden.Het jeugdkader ontvangt een persoonlijke uitnodiging. Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen en toch geïnteresseerd zijn, ben je van harte welkom. (graag wel even aanmelden bij de jeugdcommissie via coen.peeters@home.nl).

KNVB Sportief Coachen 2017

Uitnodiging Sportief Coachen MVC19

Leave a Reply