MVC’19 wint van een lastig Hegelsom

MAASBREE – MVC’19 heeft zijn tweede bekerwedstrijd tegen een degelijk voetballend Hegelsom met 2-1. Omdat MVC’19 verzuimde na rust de score uit te bouwen, bleef het tot de slotminuten spannend. Zeker toen verdediger Kjell Nijssen tien minuten voor tijd met een liesblessure uitviel en MVC’19 met tien man verder moest. De gasten uit Hegelsom wisten hun kansen echter niet te verzilveren. De overwinning van MVC’19 was terecht, waardoor MVC’19 in de slotwedstrijd tegen Helden aan een overwinning genoeg heeft om verder te bekeren

Hegelsom had de eerste wedstrijd tegen Helden met 5-1 gewonnen. MVC’19 was gewaarschuwd en besloot vanaf de eerste minuut druk te zetten. Met goed en aantrekkelijk voetbal werd de dapper strijdende gasten onder druk gezet. MVC’19 kreeg enkele kansen, maar Ron van den Kerkhof, Joris Timmermans en Quinten Ambaum hadden hun vizier nog niet goed staan. Onverwacht nam Hegelsom in de 36e minuut de leiding, toen bij een uitval de MVC-defensie in de lucht werd afgetroefd. Tegen de geplaatste kopbal was keeper Jim Craenen kansloos.

MVC’19 had het antwoord direct klaar. Binnen twee minuten had MVC’19 de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Eerst scoorde Daan Peters in de 37e minuut op fraaie wijze de gelijkmaker. Een minuut later kreeg Joris Timmermans loon naar werken. Hij knalde MVC’19 naar 2-1. In de slotfase van die eerste helft verzuimde MVC’19 de voorsprong uit te bouwen. Na de pauze was het de bedoeling de voorsprong verder uit te bouwen, maar MVC’19 ging slordiger spelen. Invaller Pat Cox en Ron van den Kerkhof (binnenkant paal) hadden de mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Toen dat niet lukte, ging Hegelsom steeds meer geloven in een nieuwe bekerstunt. MVC’19 ontsnapte enkele malen aan de gelijkmaker. Duidelijk is, dat MVC’19 nog niet in topvorm steekt.

Komende zaterdag 16 september zal MVC’19 uit een ander vaatje moeten tappen tegen Helden om de volle winst te behalen en verder te bekeren. Bij Heldens winst kunnen de Heldenaren ook de volgende ronde halen. Deze boeiende derby begint zaterdag 16 september in Maasbree om 19.00 uur