Nieuws van de Donderdag Morgen Groep

Het is alweer een tijd geleden dat jullie van ons hebben gehoord. Er zijn weer diverse werkzaamheden deze zomer en herfst verricht die zeker met onze leden in woord en beeld moeten worden gedeeld.

  1. Plavuizen leggen onder kleine doelen en bij toegang materiaalcontainers.

Door enkele particulieren uit Bree werden een “duizendtal” plavuizen beschikbaar gesteld. Deze gift werd door ons dankbaar in ontvangst genomen.

We hadden nu de mogelijkheid om de kleine doelen te voorzien van een bescherming tegen vuil en roestvorming. Ook de materiaalcontainers achter bij het scorebord konden worden voorzien van een mooie betegelde toegang.

  1. Heggen en struiken knippen en doelgebieden opmaken.

De vele heggen en struiken rondom ons sportpark werden weer vakkundig gesnoeid en de doelgebieden werden losgeharkt en voorzien van een nieuwe graslaag.

  1. Boren nieuwe waterput.

In opdracht van de gemeente Peel en Maas werd op 1 november begonnen met het boren van een nieuwe waterput achter de kantine. De werkzaamheden werden uitgevoerd door Ockhuizen Grondboringen en Bronbemalingen B.V. uit Someren. Het maken van de put nam ongeveer een week in beslag.

De boormeesters vertelden ons dat er zich vele slechte en harde lagen in de bodem bevonden. Ze boorden uiteindelijk tot een diepte van rond de 180 meter! In de boorput werden in verschillende lagen filterbuizen geplaatst om toch goed water op te kunnen pompen.

Voor dat het zover was hadden we al vaak kenbaar gemaakt aan de gemeente dat er iets moest gebeuren aan de waterkwaliteit op het sportpark. Het water dat we oppompten was slecht en heel roestig en de waterdruk werd te min om goed te kunnen beregenen. Ieder seizoen hadden we veel werk met het reinigen van de doelpalen, de dug-outs en de kozijnen van de ramen van de kantine.

We hebben nu weer de beschikking over een prima waterput en kunnen in de toekomst alle velden op het sportpark bij droogte goed beregenen en voorzien van het nodige water.

Een woord van dank gaat richting onze sponsor Zwinkels Uitvoering en Verhuur voor het beschikbaar stellen van de rijplaten om de werkzaamheden rond de boorput te vergemakkelijken.

Wij wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2022.

De DonderdagMorgenGroep van MVC’19.

Leave a Reply