Overlijden Erik Maassen

Afgelopen zaterdag ontvingen we het bericht dat op 53 jarige leeftijd is overleden Erik Maassen. Erik Maassen was lid van MVC’19 van 1 september 2011 – 10 november 2017, waarvan hij vanaf het begin t/m eind vorig seizoen als leider/trainer de teams heeft begeleid van zijn zoon Dorus (nu JO15-3). Graag had hij ook het huidige seizoen nog langs de lijn gestaan als leider, echter zijn ziekte maakte het hem onmogelijk en heeft er voor gezorgd dat hij afscheid moest nemen van MVC’19.

Erik was een ontzettend enthousiaste man die vol in het leven stond en die bereid was elke uitdaging aan te gaan. En vooral stond hij ook bekend als verslaggever binnen het team wat hij begeleidde. In een van de jaarboeken die dit opleverde voor de spelers en medeleiders beschreef hij zichzelf als volgt: trainer en begeleider, wedstrijdverslaggever, speel – en wisselschema opsteller, emotiemanager, hoe-kan-ik nu toch-weer-een-leuke-training bedenker, schoenstrikker……

Het leiden van een jeugdteam waar Dorus deel vanuit maakte was Eriks lust. Samen bezig zijn en genietend van elk moment samen als vader en leider van het team. Als leider was hij de drijfveer voor vele spelertjes, hij kon zelfs spelers die nauwelijks een bal konden raken zo de hemel in prijzen alsof ze in de finale stonden van de UEFA cup. Zoals hij zei ”iedere speler heeft zijn kwaliteiten, ook de minder technische spelers”.

In Erik verliezen we een fijn mens, een Bourgondiër die van het leven hield maar vooral een leider die stond voor zijn spelers en medeleiders.

Zaterdag 20 januari wordt om 12.30u in Château De Raay in Baarlo in een afscheidsviering stil gestaan bij Erik Maassen. Peter van Diepe en Reno Sanders (twee mede-leiders) zullen namens MVC’19 een beeld schetsen van Erik als jeugdleider. In de voorbereiding hiervan zei een van de aanwezigen het volgende, waaruit blijkt hoe hij wordt gewaardeerd: Erik, je hebt nooit een seizoen mogen afsluiten als kampioen, maar dat mocht niet deren. Voor ons blijf je “de Kampioen”.

Erik Maassen we zullen je niet vergeten. Dank dat je onze leider was.

We wensen zijn vrouw Anita, en zijn kinderen Tijl, Sofie en Dorus heel veel sterkte.

Namens MVC’19 en vooral de jeugdspelers en -leiders

 

Paul Cox

Voorzitter jeugdcommissie

Leave a Reply