Overtuigende zege MVC’19 in bekerduel tegen SVEB

MVC’19 heeft op overtuigende wijze de tweede bekerwedstrijd in de poule gewonnen. Vierde klasser SVEB uit Broekhuizenvorst werd met 4-1 verslagen in een aantrekkelijk sportief duel.

MVC’19 begon voortvarend aan de wedstrijd. Vanuit een versterkt middenveld zette de Maasbreese ploeg veel druk. Dat leverde in de 10e minuut een verdiende voorsprong op. Een mooie pass van Joris Timmermans werd door Mike Peeters met een strak schot afgerond. SVEB gaf zich niet zo maar gewonnen. MVC’19-trainer Tom van Bergen zag zijn ex-ploeg strijden voor een goed resultaat, maar MVC’19 gaf nauwelijks kansen weg. Kregen de gasten een kans, dan greep de attent keepende Stan Caris goed in. MVC’19 wist voor rust geen kansen meer te verzilveren.

Gelukkig had trainer Tom van Bergen na rust MVC’19 weer op het goede spoor gekregen. MVC’19 werd weer dominant wat mede kwam door het inbrengen van de gretige Bart Houben en Bart Crienen. In de 51e minuut kwam MVC’19 op 2-0, toen Ron van den Kerkhof door Joris Timmermans in de ruimte werd gestuurd. Hij rondde fraai af. Bij een van de schaarse uitvallen kon SVEB de 2-1 scoren. Echter in de 62e minuut liet Ron van den Kerkhof zien, dat het goed zit met zijn vorm. Zijn tweede treffer was zeer fraai in uitvoering. MVC’19 bleef gretig voetballen, maar de keeper van de gasten voorkwam enkele Maasbreese doelpunten. Het was verheugend om te zien, dat MVC’19 vele kansen weet te scheppen. Trainer Tom van Bergen kan kiezen uit een groot aantal spelers. Het wordt dringen op het middenveld. Uiteindelijk won MVC’19 met 4-1 want in de slotminuut kreeg Bart Houben zijn beloning. Hij bepaalde de eindstand op 4-1. MVC’19 maakte een gedreven indruk, al zijn er nog enkele verbeterpunten. De ploeg is echter op de goede weg.

Zondag 15 september wordt het laatste duel uit de bekerpoule gespeeld. Bij winst op Sporting ST plaats MVC’19 zich voor de volgende bekerronde. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur in Maasbree.

Auteur: Mat Nelen