Terechte nederlaag MVC’19 tegen FCV Venlo

MVC’19 is op een zonovergoten dag tegen ’t Ven in Venlo met nul punten huiswaarts gekeerd. In de eerste helft werd MVC’19 van het kastje naar de muur gespeeld en mocht het blij zijn dat het met de rust slechts 2-0 was.

Al na 2 minuten kon FCV Venlo de eerste kans noteren. Deze kans werd nog niet afgerond, maar in de 12e minuut werd een snelle aanval mooi door Thijn Albers afgerond en stond FCV Venlo terecht met 1-0 voor. MVC’19 had het moeilijk en kon geen vuist maken. Na de 15e minuut kreeg MVC’19 eindelijk een kans maar deze bleef onbenut. In de 20e minuut leidde balverlies de 2-0 in voor FCV Venlo. Ditmaal was het Yusuf Gungor die makkelijk kon binnentikken. Na een half uur kreeg MVC’19 de grootste kans van de 1e helft na goed doorzetten van Koen Boots kwam de bal bij Mike Peeters die helaas een teenlengte te kort kwam om uit te halen. Vlak voor de rust kon MVC’19 blij zijn dat een schot van FCV Venlo de paal raakte en daarom ging MVC’19 met slechts een 2-0 achterstand de rust in.

In de rust werd door trainer Verberk duidelijk gemaakt dat MVC’19 niet vanuit de organisatie aan het voetballen was en dat de tegenstanders veel te veel ruimte kregen. MVC’19 moet dus echt uit een ander vaatje gaan tappen om er nog een wedstrijd van te maken. Dat de spelers goed naar hun trainer hadden geluisterd werd al snel duidelijk. Er werd veel meer strijd geleverd en MVC’19 was aan het begin van de 2e helft duidelijk beter dan FCV Venlo, die steeds meer in de verdrukking kwamen. Na een afvallende bal vanuit een corner kwam de bal terecht bij Daan Peters, die snoeihard de paal raakte. Als deze bal het net had gevonden was het nog een wedstrijd geworden. In de 65e minuut viel de definitieve beslissing na een persoonlijke fout in de verdediging werd door Yusuf Gungor op fraaie wijze de 3-0 gemaakt en stond de wedstrijd definitief op het slot. Tien minuten later werd uit een corner de 4-0 binnengekopt. MVC’19 maakte daarna nog 2 doelpunten, de eerste uit een corner door Koen Boots en in de blessuretijd kon Daan Peters nog voor de 4-2 zorgen.

Zondag 8 oktober speelt MVC’19 thuis tegen het nog puntloze DSV uit St. Anthonis. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark de 3 sprong en begint om 14.30 uur.

Auteur: Peter van Diepe