Terechte overwinning MVC’19 op RPC

Maandag 29 mei is MVC’19 met 2-0 gewonnen tegen RPC uit Eindhoven. In de laatste wedstrijd van het seizoen en de voorlopig laatste wedstrijd in de tweede klasse had MVC’19 een doelstelling en dat was de 2e klasse eervol verlaten met een overwinning. Het was de laatste wedstrijd van de spelers Rob Custers, Marco Daniels, Joost Hesen, Clim Moonen, Paul van den Kerkhof, Ron van den Kerkhof en Tim van Renselaar, trainer Tom van Bergen, leider Frans van den Kerkhof en grensrechter Joep Cox.

Aan het begin van de wedstrijd was er maar een ploeg die wilde voetballen en dat was MVC’19. Na twee minuten konden we al twee kansen voor MVC’19 noteren maar helaas konden Mike Peeters en Ron van den Kerkhof nog niet het net vinden. Na 15 minuten kreeg RPC haar eerste kans maar de bal ging net over. RPC liet MVC’19 voetballen en loerde op de counter. In het tweede kwart van de eerste helft kwamen Bart Crienen en Clim Moonen heel dicht bij een doelpunt maar eenmaal stond de lat in de weg en Clim Moonen schoot net langs de doelpaal. In de 30e minuut kwam RPC weer een keer heel gevaarlijk uit maar keeper Tim van Renselaar voorkwam een doelpunt. Vijf minuten voor de rust schoot Marco Daniels nog op de lat en kwam Bart Crienen net te kort om binnen te schieten. In de tegenaanval was het volkomen onterecht wel raak voor RPC. Na balverlies aan de zijde van MVC’19 kon Dean Walravens van RPC simpel binnentikken. MVC’19 ging met een 1-0 achterstand de rust in. Trainer Tom van Bergen had nog hoop op een goede afloop en was ervan overtuigd dat de doelpunten nog wel zouden vallen.

MVC’19 ging dan ook na de rust verder waar het de eerste helft mee was geëindigd, namelijk op zoek naar een doelpunt. Na een paar kleine kansen van MVC’19 en een counter van RPC die net langsging was het in de 59e minuut dan eindelijk raak voor MVC’19. Een prachtige voorzet van Marco Daniels belandde bij Ron van den Kerkhof die mooi afrondde. Na de 1-1 ging MVC’19 verder op zoek naar de overwinning. In de 68e minuut kreeg Paul van den Kerkhof een verdiende publiekswissel, nadat hij 18 jaar met succes voor ons vaandelteam heeft gevoetbald. MVC’19 kreeg nog drie behoorlijke kansen maar het duurde tot de 75e minuut dat MVC’19 via een prachtig doelpunt van Luuk Peeters op voorsprong kwam. Vijf minuten later werd de wedstijd definitief beslist. Eerst schoot Clim Moonen keihard tegen de lat. De corner die volgde door Marco Daniels werd door Rens Albers binnengekopt en kwam de 1-3 eindstand op het scorebord.

MVC’19 verlaat de 2e klasse met opgeheven hoofd en zal volgend seizoen onder leiding van trainer Roel Verberk weer in de 3e klasse proberen mee te doen voor de prijzen.

Auteur: Peter van Diepe