Update Coronabeleid

Beste leiders, trainers,

Het aantal besmettingen neemt razendsnel toe. Helaas is de overheid daardoor genoodzaakt om wederom heftige maatregelen in te stellen. De samenleving wordt weer hard geraakt en ook het amateurvoetbal.

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag 12 november 2021 dienen ook wij daarom maatregelen te nemen op basis van de nieuwe overheidsrichtlijnen.

Vanaf afgelopen zaterdag 13 november 2021, 18.00 uur gelden de volgende regels:

– Alle amateurs (senioren en jeugdspelers) kunnen blijven voetballen. Sporten heeft namelijk een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.

– Publiek is helaas niet meer welkom op het sportpark. Voor alle personen, die functioneel noodzakelijk zijn voor de trainingen / wedstrijden (zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders) geldt een uitzondering.

– De kantine is open voor spelers en alle personen, die functioneel noodzakelijk zijn voor de trainingen / wedstrijden, en sluit uiterlijk om 20.00 uur.

– In de kantine is een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht voor alle personen van 18 jaar en ouder.

– In de kantine zijn vaste zitplaatsen verplicht.

Naast deze nieuwe regels blijft de eerdere regel ook van toepassing: op het sportpark dient alléén voor de binnenruimtes (kleedkamer, toilet, bestuurskamer, kantine) en het buitenterras een coronatoegangsbewijs getoond te worden. Voor personen, die functioneel aanwezig moeten zijn, geldt de uitzondering dat zij géén CTB hoeven te tonen. Rij-ouders, die meerijden naar uitwedstrijden, moeten voor de binnenruimtes wél een CTB tonen

Deze regels blijven voorlopig tot 4 december 2021 van kracht.

Quarantaine

De komende periode zullen wij waarschijnlijk meer en meer te maken krijgen met quarantainemaatregelen voor de jeugdspelers. Wij hebben vorige week gemerkt dat deze maatregelen niet bij iedereen duidelijk zijn en daardoor leidden tot wat onrust.

– De school van het kind kan besluiten om een klas (preventief) in quarantaine te zetten. Deze maatregel geldt dan alleen voor school. De kinderen kunnen dan gewoon meetrainen.

– Indien de GGD echter besluit om een klas in quarantaine te zetten, geldt dit als algeheel verbod. Het is dan NIET de bedoeling (en ook niet toegestaan) om in de avond mee te trainen.

Blijf gezond, let goed op jezelf en bij klachten blijf thuis ter bescherming van anderen.

 

Met sportieve groet,

Erik de Brouwer

Jeugdbestuur

Leave a Reply