Verdiende driepunter voor MVC’19

MVC’19 heeft de Engelse week tegen Stormvogels’28 in Siebengewald met  een 2-1 overwinning afgesloten. Na de onnodige 2-1 nederlaag tegen HBSV heeft  MVC’19 karakter getoond en met veel wilskracht, inzet en voetbalvermogen deze sterke tegenstander voor de tweede maal verslagen. Zo kan de ploeg in het vrije paasweekend de accu weer opladen voor de vier spannende slotwedstrijden.

Trainer Joe Wijnen startte voor de derde maal op rij met dezelfde spelers. Rob Custers, Django Peeters, Eric Schoof en Jaap Bruijnen ontbraken nog steeds door blessures. De wedstrijd begon iets later, omdat scheidsrechter Verstegen in de warming up geblesseerd raakte. Hij kon toch aan de wedstrijd beginnen en bleek geen last te ondervinden van de opspelende blessure en kweet zich goed van zijn taak. Ook in Siebengewald bleek, dat de jeugdige trainer  Jord Roos (26) van de thuisclub voor zijn geliefde speelwijze van de lange crossballen naar de flanken had gekozen, waarbij het middenveld vaak wordt overgeslagen. MVC’19 had zich goed ingesteld op de Siebengewaldse spelwijze. Kwamen er toch voorzetten van de flanken, dan zorgden de centrumverdedigers Paul van den Kerkhof en Frank Haenen ervoor, dat  die geen gevaar opleverden. Verder stond Tim van Renselaar goed te keepen.

Lano Engels speelde verdedigend sterk tegen Stormvogels’28. (Foto: Math Geurts Fotografie)

In deze gelijk opgaande wedstrijd  kon MVC’19 ook zijn geliefde spelletje spelen, waardoor het kansen kreeg. Joris Timmermans en Ron van den Kerkhof kregen kansen, maar de pas 19 jarige keeper Robin te Kaat hield  met kunst- en vliegwerk stand. MVC’19 kwam verdiend in de 11e minuut op voorsprong. Na een vlotte combinatie, waarbij Ron van den Kerkhof en Joris Timmermans betrokken waren kwam middenvelder Bart Crienen in scoringspositie. Hij  benutte deze kans. Stormvogles’28 ging MVC’19 onder druk zetten. In de 30e minuut  kon na een afgeslagen corner de 24-jarige Thomas Creemers de bal aannemen op de rand van het strafschopgebied en zijn uithaal verdween achter Tim van Renselaar. Voor de rust probeerde MVC’19 opnieuw een voorsprong te nemen, maar Ron van den Kerkhof had geen geluk bij de afwerking

Na rust bracht trainer Jord Roos de 20-jarige Carlito de Wijs in. Hij bezorgde Job Peeters handen vol werk, maar Job won op punten. Het werd  een slijtageslag  na rust. Veel spelers hadden pijntjes en ook het warme weer speelde zeker mee, maar dit maal bleef MVC19 fysiek en conditioneel  overeind. De Maasbreese ploeg probeerde de wedstrijd te winnen. Het was uiteindelijk middenvelder Marco Daniëls die MVC’19 naar een verdiende 2-1 zege schoot. Op karakter won MVC’19 deze wedstrijd. Door deze zege is MVC’19 goed op weg naar klassenbehoud.  In Maasbree werd deze overwinning passen gevierd op het zonnige terras van hoofdsponsor Niëns Horeca, die het sponsorcontract met vier jaar heeft verlengd.

In het Paasweekend hoeft MVC’19 niet in actie te komen. Op zondag 23 april  moet MVC’19 op bezoek  bij Liessel, dat momenteel op een degradatieplaats staat. Een lastige tegenstander, want een kat in het nauw kan rare sprongen maken.

Auteur: Mat Nellen