Verdiende overwinning MVC’19 op Wilhelmina

Zondag 30 april is het MVC’19 na zes nederlagen op rij weer eens gelukt om winnend van het veld af te stappen. Geheel verdiend werden de drie punten binnengesleept op wilskracht en met een uitstekend collectief optreden. Rechtstreekse degradatie is daarom nog niet definitief. MVC’19 wil met een opgeheven hoofd de tweede klasse verlaten en zal er alles aan doen om het seizoen om een goede manier af te sluiten. Nacompetitie is nog het maximaal haalbare.

Op 4 december had MVC’19 thuis tegen Wilhelmina al de nul gehouden en daarom gingen de mannen van trainer Tom van Bergen dan ook met een goed gevoel richting Weert. Op het begin was het nog flink aftasten en waren beiden ploegen gelijk aan elkaar. In het eerste kwartier kregen MVC’19 en Wilhelmina allebei een kleine kans maar beiden keren werd het net niet gevonden. Veel balverlies en slordig in de pasing zorgde voor een rommelig duel. Na een halfuur kreeg Clim Moonen een kans met een afstandsschot maar de bal verdween in een woud van benen. Er gebeurde verder weinig in de eerste helft en de blanco stand op het scorebord in de rust was dan ook volkomen terecht. De geschorste trainer Tom van Bergen had in de rust goede hoop op een overwinning als zijn manschappen zich goed aan hun opdracht hielden en de kansen dan ook vanzelf weer zouden komen.

Al meteen in de eerste minuut van de tweede helft kreeg Marco Daniels, die na afloop aangaf volgend jaar een stap hoger te gaan voetballen bij Volharding, een dot van een kans maar zijn schot mistte voldoende kracht. MVC’19 kreeg in de 58e minuut de grootste kans tot dan via Ron van den Kerkhof die op de keeper stuitte. MVC’19 stond verdedigend prima en gaf nagenoeg geen kansen weg. Toch kwam Wilhelmina in de 65e minuut bijna op voorsprong door ex-profvoetballer Prince Rajcomar, maar zijn schot ging via een verdediger net langs. Vlak na deze actie werd een vrije trap van Wilhelmina snoeihard ingeschoten en perfect door Tim van Renselaar uit de hoek getikt. Dit was de grootste kans van Wilhelmina in de wedstijd. In de 70e minuut was het raak voor MVC’19 na een prima aanval via Daan Peters die Erik Schoof de gelegenheid gaf mooi voor te zetten op Ron van den Kerkhof die de bal op een schitterende wijze binnenschoot.

Wilhelmina was na het doelpunt niet meer in staat om kansen te creëren. MVC’19 kwam via Clim Moonen, die de lat raakte en Juul Albers die tegen het aluminium schoot nog het dichts bij een treffer. Na 95 minuten beëindigde scheidsrechter Verkoeijen de wedstijd en kon eindelijk weer het “Zigge Zagge Zigge Zagge MVC” klinken in de kleedkamer.

Op kermiszondag 14 mei speelt MVC’19 de uitwedstrijd tegen NWC uit Asten. Het thuisduel werd ternauwernood met 0-1 verloren.

Auteur: Peter van Diepe