Verdiende zege MVC’19 op Laar

MAASBREEMVC’19 was voor de rust de betere ploeg en had met een ruimere voorsprong dan 1-0 moeten gaan rusten. Ballen tegen de paal, een uitstekende Laar-keeper en slordige afrondingen zorgden ervoor dat Laar er na rust een echte wedstrijd van kon maken. Toch mag de 2-1 zege van MVC’19 verdiend genoemd worden.

MVC’19 dat door blessures Jaap Bruijnen en Joris Timmermans miste, speelde zoals altijd compact, maar wel offensief gericht. De middenvelders Joost Hesen, Rody Berben en Clim Moonen gaven goede ondersteuning aan de drie aanvallers met Daan Peters in een vrije rol. De Laar defensie moest overwerk verrichten. Diverse ballen werden van de lijn gehaald, troffen het houtwerk of werden gepareerd door de keeper. Daan Peters, Ron van den Kerkhof, Rob Custers, Clim Moonen en Joost Hesen hadden de 1-0 op hun schoen liggen. Maar het duurde tot de 40e minuut eer MVC’19 loon naar werken kreeg. Rodey Berben rondde een mooie voorzet van Daan Peters koelbloedig af.

De wind en felle zon waren een extra handicap voor beide ploegen .Foto: Monique van den Kerkhof

In de tweede helft had trainer Danny Pala van Laar zijn ploeg met meer aanvallende intenties het veld ingestuurd. MVC’19 dreigde de slag op het middenveld te verliezen, hetgeen mede kwam door de noodzakelijke wissel van Clim Moonen die de 2de helft verhinderd was. In de 68e minuut kwam Laar op 1-1 door een magistraal schot van Luc Seerden, dat zelfs de weer uitstekende MVC’19 doelman Stan Caris te machtig was. MVC’19 was even aangeslagen, maar werd door een ongelukkige handsbal van een Laar-verdediger weer in het zadel geholpen. De toegekende strafschop werd in de 73e minuut verzilverd door Ron van den Kerkhof. Laar gaf zich echter niet gewonnen. In de 77e minuut leek Glenn Sonneville de gelijkmaker te scoren. Scheidsrechter van Daal annuleerde dit doelpunt omdat de assist gevende speler buitenspel stond. Die afgekeurde treffer zorgde voor wat commoties aan Laar-zijde. Toen de gemoederen weer bedaard waren verzuimden MVC’19, door onder andere de goed ingevallen Bart Crienen, om meer afstand te nemen waardoor het spannend bleef tot het laatste fluitsignaal.

Door de 2-1 zege op Laar deelt MVC’19 de eerste plaats met NWC uit Asten. Komende zondag spelen beide ploegen om de hegemonie in Asten. NWC uit Asten is de favoriet, maar MVC’19 is gebrand op een stunt.