Koploper NWC benut kansen beter dan MVC’19

MAASBREE- NWC Asten heeft de topper tegen MVC’19 op details beslist.  Op duelkracht troefden de Brabanders MVC’19 af en de thuisploeg benutte de kansen beter op het schitterende nieuwe kunstgrasveld. De 3-0 zege was verdiend maar geflatteerd.

In deze sportieve wedstrijd wilden en lieten beide ploegen elkaar voetballen. De uitstekende scheidsrechter Enzo Lemmens voelde de wedstrijd goed aan. De Brabanders gingen vanaf de eerste minuut in de aanval en probeerden de Maasbreese ploeg op eigen helft vast te zetten. MVC’19 voetbalde compact en probeerde in de omschakeling de thuisclub te verrassen. Dit leek in de 7de minuut al te gebeuren toen Rob Custers op weg ging naar een doelpunt, maar NWC keeper Gijs Brusewitz greep resoluut in. In de 9e minuut was het raak aan de andere kant. MVC’19 verspeelde de bal op het middenveld en vervolgens werd aanvoerder Jeroen van Deursen de diepte in gelanceerd. Zijn fraai schot verdween in de bovenhoek van het Maasbreese doel. De Brabanders bleven gevaarlijk, voornamelijk door de zeer beweeglijke Jermias Carlos David, die moeilijk af te stoppen was.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam MVC’19 beter in de wedstrijd en kreeg enkele goede mogelijkheden. Daan Peters schoot in een kansrijke positie over na een goede combinatie met Rob Custers. In de 38e minuut gaf Paul van den Kerkhof een goede voorzet aan zijn broer Ron, maar de Maasbreese aanvoerder kopte de bal tegen de lat. Deze gemiste kansen braken de Maasbreese ploeg op. Op slag van rust vergrootte NWC namelijk de voorsprong. Jeremias Carlos David haalde vernietigend uit 2-0.

Na de rust keerde Joost Hesen niet meer terug wegens een liesblessure. Hij werd vervangen door Bart Crienen. Alleen een snelle Maasbreese treffer kon de spanning terugbrengen. In de 53e minuut lanceerde Ron van den Kerkhof Daan Peters, maar de Maasbreese aanvaller had zijn vizier net niet goed afgesteld. Het vertrouwen vloeide weg bij MVC’19 en NWC koesterde de voorsprong. Rodey Berben en Lano Engels werden nog vervangen door Willem Holthuijsen en Erik Schoof. Uiteindelijk viel in de 80e minuut het doek voor MVC’19 toen Jeremias Carlos David de 3-0 scoorde. NWC gaf MVC’19 les in efficiency bij het benutten van kansen. De eerste nederlaag is een feit.

Komende donderdag (8 november)  speelt MVC’19 om 20.00 uur in de tweede ronde van de beker thuis tegen vijfde klasser  RKDSO uit Lomm en op zondag 11 november gaat MVC’19 op bezoek bij Helmondia.