Onverdiende nederlaag MVC’19 tegen Helmondia

MAASBREE- MVC’19 heeft in Helmond een zeer ongelukkige en onverdiende 3-2 nederlaag geleden. De winnende Helmondse treffer viel in de 91e minuut. Een 2-2 gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

MVC’19 miste deze middag een aantal basisspelers door blessures. Het was puzzelen voor de technische staf, maar toch stond er een representatief elftal aan de start dat wilde winnen. Vanaf de eerste minuut werd voor iedere meter gestreden. Door de zware regenval werd de wedstrijd een ware slijtageslag. Beide ploegen wilden aanvankelijk met goed aanvallend voetbal tot resultaat komen, maar gaandeweg werd het een wedstrijd waar duelkracht en krachtvoetbal werd gevraagd.

De eerste kans was voor MVC’19. Debutant Koen Boots zag zijn harde schot in de 3e minuut gestopt worden door de Helmondse goalie. Een paar minuten later smoorde een schot van Rodey Berben in een woud van benen in het strafschopgebied. Helmondia had echter aanvallend ook veel in haar mars. Voor beide doelen deden zich hachelijke momenten voor. Het was Helmondia dat in de 15e minuut een kans verzilverde; Brian Peerboom  bracht de ploeg op voorsprong. Voor de rust kon een hardwerkend MVC’19 niet tot scoren komen, maar de Maasbreese ploeg bleef ook na rust voor een goed resultaat knokken. Het duurde tot de 65e minuut voordat de gelijkmaker viel; Koen Boots bekroonde zijn debuut met een treffer.

Ron van den Kerkhof: twee bekerdoelpunten en ongelukkige nederlaag in Helmond. Foto: Math Geurts Fotografie.

MVC’19 leek de winst naar zich toe te trekken, maar in de 80ste minuut gaf de jeugdige scheidsrechter de thuisclub een corner, terwijl de bal niet was aangeraakt door MVC’19-keeper Stan Caris. Een beslissing met fatale gevolgen. De goed genomen corner zorgde namelijk voor chaos in het Maasbreese strafschopgebied en even later lag de bal in het net. Vermoedelijk was de slimme routinier Letwy de maker van het doelpunt. MVC’19 toonde veerkracht want vijf minuten voor tijd scoorde Mike Peeters (19) de verdiende gelijkmaker. MVC’19 kreeg in de eindfase van de boeiende 2de helft nog een goede kans voor de overwinning, maar het was helaas Helmondia dat in de blessuretijd de winnende treffer scoorde.

Komende zondag komt  Liessel, de huidige nummer 2, op bezoek. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarin MVC’19 weer voor de volle winst zal gaan. MVC’19 heeft zich overigens geplaatst voor de 3e bekerronde. Vijfde klasser RKDSO werd met 4-1 verslagen door treffers van Ron van den Kerkhof (2), Clim Moonen en Koen Boots. Een bekeroverwinning met een zwart rand want de onfortuinlijke Rob Custers liep een kuitbeenbreuk op.