Verdiende zege MVC’19 op sterk Sparta’18

Derde klasser MVC’19 heeft in eigen huis een zwaar bevochte 2-1 zege op Sparta’18 uit Sevenum behaald.  Onder zware weersomstandigheden probeerden beide ploegen er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken

In de beginfase van de wedstrijd was Sparta’18 de betere ploeg, maar MVC’19 doelman Tim van Renselaar stond een paar keer goed zijn mannetje. Vanaf de 20e minuut trok MVC’19 de wedstrijd langzaam naar zich toe. Bart Crienen, Joris Timmermans en Marco Daniëls kregen kansen, maar de Sevenumse keeper was ook uit het goede keepershout gesneden. In de 38e minuut schoot de gelanceerde Juul Alberts op het Sevenumse doel. Op de doellijn kreeg de Sevenumse speler Nino Janssen ongelukkig de bal tegen de arm. Scheidsrechter Lemmens gaf een strafschop aan MVC’19 en Nino Janssen kreeg rood. De leiding van Sparta’18 was het er niet mee eens. De strafschop werd koelbloedig door Ron van der Kerkhof benut. Met de 1-0 voorsprong ging MVC’19 de rust in.

Na rust kwam de verrassende gelijkmaker uit de lucht vallen. In de 55e minuut was Jotte Pompen de maker van dit doelpunt. MVC’19 trainer Tom van Bergen bracht enkele verse krachten in. Er ontspon zich een waar voetbalgevecht. Pas in de slotfase kon MVC’19 uiteindelijk toch nog toeslaan. In de 88e minuut werd een fraaie corner van Marco Daniëls door de slimme MVC’19 spits Ron van der Kerkhof ingetikt. De niet meer verwachtte 2-1 stond uiteindelijk toch op het scorebord. Een kleine maar verdiende overwinning.

Komende zondag 10 oktober moet MVC’19 op bezoek bij het sterke Helden. Dat zal weer een zware opgave worden.