VVV-Venlo maatje te groot voor MVC’19

MAASBREE- Eredivisionist   VVV Venlo heeft derde klasser MVC’19 in de jubileumwedstrijd in het kader van de viering van het 100-jarig bestaansfeest van MVC’19 met 7-0 verslagen. Bij de rust leidden de mannen van trainer Robert Maaskant met 3-0.

Het was vanaf de eerste minuut duidelijk, dat VVV de oefencampagne voor het nieuwe seizoen met een klinkende overwinning wilde beginnen. MVC’19 werd vanaf de eerste minuut vastgezet op eigen helft vastgezet. De Maasbreese ploeg, die een 5-4-1 systeem hanteerde, kwam nauwelijks aan tegenaanvallen toe. Dat MVC’19 bij rust slechts met 3-0 achterstond, was te danken aan de vele goede reddingen van MVC-doelman Stan Caris en de tomeloze inzet van de MVC-ers, die vaak met kunst- en vliegwerk ontsnapten. De 750 toeschouwers kregen een leuke, sportieve wedstrijd voorgeschoteld. Naast enkele routiniers in de Venlose ploeg  waren de vele nieuwelingen erg gretig.

MVC’19-aanvoerder Ron van den Kerkhof troeft Niels Rössler af. Foto: Math Geurts Fotografie.

VVV had twee opdrachten van trainer Maaskant meegekregen: nul doelpunten incasseren en aanvallend meer dan tien doelpunten maken. In de eerste opzet slaagde de ploeg, maar door eigen slordigheid en het dappere verzet van de Maasbreese ploeg werden de dubbele cijfers niet gehaald. Bij MVC’19 kwamen alle fitte spelers in actie. Een klein smetje op deze wedstrijd was het uitvallen van Erik Schoof met een hersenschudding.. Het 14e MVC’19 JO 12 op 31 augustus en 1 september met Chelsea, Arsenal Ajax,  PSV, Feijenoord, AZ, KRC Genk, Borussia Mönchen-Gladbach, Bayer Leverkjsen, Aberdeen, VVV Venlo en Regioteam MVC’19 wordt het sportieve afsluitstuk van dit jubileumjaar.