Zondagsschot Clim Moonen beslist derby tegen Helden

MAASBREE- MVC’19 heeft de derby tegen Helden gewonnen door een zondagsschot van middenvelder Clim Moonen. In de 65e minuut zette Daan Peters een crosspas van Paul van den Kerkhof om in een voorzet op maat. Vanaf rand strafschopgebied knalde Clim Moonen de bal tegen de touwen. Heldendoelman Nick Bouten was kansloos. Dit schitterende doelpunt leverde MVC’19 een zwaarbevochte zege op.

De trainers hadden hun huiswerk goed gedaan. Beide ploegen lieten elkaar voetballen, maar het was ook duidelijk dat ze defensieve zekerheden hadden ingebouwd. Het werd een boeiend voetbalgevecht met veel duels, inzet, strijd en passie. In de eerste helft waren aan beide zijden de kansen op de vingers van een hand te tellen. En werden de defensies eens verrast door aanvallende acties, dan stonden zowel Stan Caris in het Maasbreese doel als Nick Bouten in het Heldense doel hun mannetje. De rust ging dan ook in met een 0-0 stand.

Helden-doelman Nick Bouten grijpt resoluut in, voordat MVC-er Joris Timmermans (nr.7) gevaarlijk kan worden bij deze scrimmage. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na de pauze zochten beide ploegen nog meer de aanval. Optisch leek Helden een overwicht te hebben gezien de cornerverhouding 13-5 in Heldens voordeel, echter MVC’19 kreeg de betere kansen. De mooiste actie van de wedstrijd werd in de 65e minuut door Clim Moonen bekroond met de winnende treffer. Na deze treffer kregen beide ploegen nog enkele kansen maar er werd niet meer gescoord. Het centrum van de MVC’19 stond erg goed met de uitblinkende tandem Lano Egels en Paul van den Kerkhof en op het middenveld was stofzuiger Joost Hesen de uitblinker.
In de slotfase mocht de 18 jarige jeugdspeler Job Bartels zijn debuut maken en kregen ook Rob Custers en Django Peeters weer speelminuten. MVC’19 pakte zijn tweede overwinning tegen een sterk Helden.

Zondag 7 oktober gaat MVC’19 op bezoek bij Baarlo, dat met twee ongelukkige nederlagen het seizoen is gestart. MVC’19 zal Baarlo zeker niet onderschatten want derby’s hebben hun eigen wetten. Vorig seizoen verloor MVC’19 met 1-0.