Efficiënt MVC’19 klopt sterk Stormvogels’28

MVC’19 heeft het sterke Stormvogels’28 met 3-0  afgetroefd.  De Maasbreese ploeg haalde bijna 100% rendement uit  haar kansen. De 3-0 overwinning was misschien aan de hoge kant, maar de Maasbreese ploeg verdiende de zege, omdat de ploeg vanaf de eerste minuut vol passie streed  voor de overwinning.

Vanaf de eerste minuut zetten de gasten hoog druk. Met lopende mensen op de flanken probeerden de mannen van de jonge trainer Jord Roos MVC’19 vast te zetten. MVC’19  moest defensief overuren maken. Ingo Custers en Thomas Creemers probeerden hun reputatie waar te maken, maar stuitten op de hechte MVC’19 defensie, die regelmatig goed werd ondersteund door de opofferingsgezind spelende Maasbreese middenvelders. De gasten waren ook sterk op dode spelmomenten (vrije  trappen en corners). MVC’19 moest het initiatief aan de Siebengewalders laten en kon maar spaarzaam aan aanvallen denken. Toch bevrijdde de Maasbreese ploeg zich af en toe uit de omklemming en kon gevaarlijk worden.

161016-mvc-stormvogels-017

MVC’19 verdediger Paul van den Kerkhof hield Thomas Creemers 90 minuten in bedwang. (Foto Math Geurts Fotografie)

Na een afgeslagen Maasbreese corner wilde Rob Custers in het strafschopgebied uithalen, maar werd hij onreglementair onderuit gehaald door Rowdy Bosveld.  Scheidsrechter de Graaf uit Bergen floot voor penalty. Aanvoerder Ron van den Kerkhof verzilverde de strafschop in de 21e minuut.  Stormvogels’28 bleef aanvallend voetballen. Er deden zich vele hachelijke momenten  voor het Maasbreese doel voor, maar keeper Tim van Renselaar hield zijn doel schoon met hulp van de Maasbreese verdedigers. Vlak voor rust werd een fraaie vrije trap van Marco Daniëls over het doel gewerkt door keeper Jeffrey Koch van Stormvogels’28. De aansluitende corner leverde in de 44e minuut een heuse scrimmage op. Joris Timmermand tikte de 2-0 binnen. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

Na de rust gingen de gasten  op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het MVC’19-bastion kon niet gesloopt worden. Alle Maasbreese spelers gaven de Siebengewalders geen duimbreed toe. Er werd in dit sportieve duel voor iedere meter gestreden. De beslissing viel in de 70e minuut, toen na een verre uittrap van Tim van Renselaar keeper Jeffrey Koch de bal tegen Joris Timmermans trapte die op fortuinlijke wijze de 3-0 mocht aantekenen. Dat was de genadeslag voor de gasten. MVC’19 kwam nauwelijks meer in gevaar.  Op karakter boekte MVC’19 een kostbare 3-0 zege. Het kostte veel bloed,zweet en tranen.

Komende zondag  23 oktober  speelt MVC’19 thuis tegen vierde klasser Stevensweert voor  de distritsbeker. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Auteur: Mat Nellen