MVC’19 had gelijkspel verdiend in Ysselsteyn

YSSELSTEYN –MVC’19 heeft met veel inzet en passie gestreden voor de punten in Ysselsteyn. De Maasbreese ploeg was volledig gelijkwaardig aan de thuisclub, maar de beloning bleef uit. Na negentig minuten stond het 2-0 voor de thuisclub. De teleurstelling aan Maasbreese zijde was voelbaar.

Twee speelstijlen botsten met elkaar in Ysselsteyn. De thuisclub koos heel vaak voor de lange bal vanuit de eigen defensie met oud-Venrayspeler Wout Gommers  als gids, terwijl MVC’19 met goed verzorgd voetbal via de flanken speelde. Ysselsteyn gooide veel duelkracht in de strijd. De spelers van de thuisclub zochten vaak de grenzen op. Enkele gele kaarten waren op hun plaats geweest. MVC’19 beet ook van zich  af. De ploeg speelde compact.  MVC’19 had een licht veldoverwicht. De kansen waren aan beide kanten zeer schaars. Krachtvoetbal domineerde.

Job Peeters ontwijkt pittige tackle. Foto: Math Geurts Fotografie.

Ruststand was 0-0. Ysselsteyn kwam na rust fel uit de startblokken. MVC’19 wankelde even, maar kwam weer in zijn spel. Een fraaie vrije trap van Ron van den Kerkhof werd gestopt door de Ysselsteyn-keeper. Bij scrimmages in het  doelgebied van de thuisclub waren bijna alle afvallende ballen voor de thuisclub. Het leek een echte 0-0 wedstrijd te worden, maar  een verdwaalde bal bereikte een Ysselsteyn-speler, die kon voorzetten. Kort voor het Maasbreese doel nam Dennis Teunissen de bal aan. Tegen zijn schot was Stan Caris kansloos in de 60e minuut.  Ysselsteyn liet MVC’19 aanvallen en bleef op counters loeren.  MVC’19 joeg op de gelijkmaker, terwijl Ysselsteyn de voorsprong met alle middelen verdedigde.

De vlam dreigde even in de pan te slaan na een forse overtreding De gevloerde Maasbreese speler ging  verhaal  halen bij de Ysselsteynse boosdoener. Scheidsrechter Sander Huys uit Meterik kalmeerde de gemoederen. Wat MVC’19 ook probeerde de verdiende Maasbreese gelijkmaker viel niet. Dat in de blessuretijd Ysselsteyn een terechte penalty kreeg, illustreerde de pechserie van de Maasbreese ploeg. Via de handen van Stan Caris ging het goede schot tegen de Maasbreese touwen. MVC’19 verloor met 2-0, maar toonde tekenen van herstel. Dat moet de burger moed geven.

Donderdag 9 november moet MVC’19 in de beker thuis tegen FCV. De ploeg kan dan revanche nemen voor de 2-5 nederlaag in de competitie. De wedstrijd begint om 20.00 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 19 november in Veden tegen IVO, een cruciale wedstrijd.