MVC’19 overtuigend verder in de beker

MAASBREE –MVC’19 heeft op indrukwekkende wijze vierde klasser Helden uit de beker gegooid. In de beste wedstrijd van de voorbereiding en de beker maakte MVC’19 gehakt van Helden. De 7-3 eindstand was geenszins geflatteerd. Een goede generale voor de competitie

MVC’19 schoot uitstekend uit de startblokken en trok het initiatief naar zich toe. Helden werd bij wijze van spreken van het kastje naar de muur gestuurd. De blauwwitten werden hoorndol van de Maasbreese breedte-, diepte-, cross- en wisselpassen. MVC’19 speelde de gasten zoek. Uitblinker Daan Peters zette Ron van den Kerkhof voor het Heldense doel in de 15e minuut:1-0. In de 20e minuut resulteerde een wisselpass tussen Rob Custers en Daan Peters weer in een gave voorzet en kon Ron van den Kerkhof de 2-0 intikken. Door een foutje van Clim Moonen, die zowel centraal achterin en als verdedigende middenvelder speelde, mocht Helden tot 2-1 terugkomen. In de 41e minuut scoorde libero Paul van den Kerkhof de zeer fraaie derde treffer. Trainer Erik van Rooij was vol lof in de rust, maar drukte de ploeg op het hart na rust goed te beginnen.

Paul van den Kerkhof scoort wereldgoal. Archief Math Geurts Fotografie.

Dat laatste was niet aan dovemansoren gezegd, want in de 47e minuut strafte Ron van den Kerkhof een Heldense defensiefout af. In de 60e minuut maakte MVC’19 een foutje in de restverdediging, maar twee minuten later stond Django Peeters aan het kanon 5-2. Nadat twee treffers van Daan Peters wegens buitenspel waren afgekeurd, kon Helden in de 84e minuut de achterstand verkleinen tot 5-3. MVC’19 perste er nog een slotoffensief uit, waardoor de eindstand 7-3 werd dankzij treffers van Django Peeters en Rob Custers. In deze sportieve wedstrijd kon de 73-jarige scheidsrechter Philipsen de kaarten op zak houden.

Een goede generale, maar zondag 24 september begint de competitie. Eerste tegenstander in de 3e klasse C is  Mierlo Hout, dat met Oranje Zwart tot de gedoodverfde kampioenen behoort. Een zege zondag om 14.30 uur zou een droomstart zijn.