Terechte puntendeling MVC’19 en IVO

Auteur: Mat Nellen

MAASBREE –  Op Witte Donderdag hebben MVC’19 en IVO de punten gedeeld. Net als bij het Laatste Avondmaal werden dit maal niet de broden maar de punten samen gedeeld.  Passie, duelkracht, doelkracht en veerkracht mogen op dit duel gedrukt worden. Zes kleurrijke Paaseieren in de vorm van zes doelpunten.

IVO was vol vertrouwen naar Maasbree gekomen. Met tien punten uit vier wedstrijden is de Veldense ploeg goed op weg  om het derde klasseschap veilig te stellen. MVC’19 wilde ook weer eens winnen. Onder leiding van de talentvolle jonge scheidsrechter Steve Janssen ontspon zich een interessant duel, waar strijd voorop stond. De beginfase was voor MVC’19. De compact spelende Maasbreese ploeg koos gedoseerd de aanval. Met veel beweeglijke spelers. In de 10e minuut wist Clim Moonen MVC’19 de 1-0 te scoren door de bal in een keer met links snoeihard binnen te knallen  MVC’19 moest echter terug. IVO veroverde langzamerhand een overwicht. IVO scoorde in de 25e minuut , maar dit doelpunt werd met de hand gemaakt. Toch viel de verdiende gelijkmaker in de 44e minuut. Na een mislukte uittrap van MVC’19- doelman Stan Caris maakte werd een correcte ingreep van Luuk Kempen als een overtreding beoordeeld door de scheids. Aanvoerder Rick Verbeek van IVO nam de vrije trap zo fraai, dat hij  Stan Caris in het Maasbreese doel kansloos liet.

Ron van den Kerkhof scoorde op zijn verjaardag. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na rust verhoogde IVO direct de druk op het Maasbreese doel. In de 47e minuut stopte MVC’19 doelman Stan Caris een verraderlijke vrije trap van Rick Verbeek. IVO ging de Maasbreese defensie met lange ballen en voorzetten van beide flanken bestoken. Er deden zich vele hachelijke momenten voor. De Veldenaren misten vele kansen, maar in de 61e minuut  kwam de ploeg op een verdiende 2-1 voorsprong. MVC’19 vertoonde veerkracht en sloeg in de 70e minuut toe met een flitsende uitval. Daan Peters troefde op snelheid  zijn tegenstander af. Zijn gave voorzet werd door invaller Bart  Houben koelbloedig afgerond. De vergeefse Veldense protesten wegens vermeend buitenspel werd door de goed meegelopen arbiter Steve Janssen weggewoven.

IVO was aangeslagen. In de 79e minuut maakte een IVO-speler in   het Veldense strafschopgebied tegen een Maasbreese speler. De toegekende strafschop werd door de jarige Ron van den Kerkhof afgerond. MVC’19 leek een minuut later op 4-2 te komen, maar een Veldense verdediger redde op de lijn. IVO perste er in de slotfase nog een offensief uit. IVO kreeg de beloning in de 88e minuut. Sil Geurts bracht de eindstand op 3-3.Beide ploegen konden  na afloop leven met de uitslag. Een terecht gelijkspel. De goed leidende Steve Janssen, die zijn handen vol had aan de sportieve, maar mannelijk gepeelde wedstrijd kreeg complimenten voor zijn arbitrage. Hij kon de wedstrijd conditioneel aan.

Komende zondag 8 april ontvangt MVC’19 Baarlo. De Classico tussen MVC’19 en Baarlo is na afloop altijd een verbroederingsfeest, maar op het veld willen beide ploegen altijd graag winnen. In Baarlo won Baarlo met 1-0 door een doelpunt van “The Bird”. In Maasbree wil MVC’19 revanche.