Binnenkort gaat de nieuwe website van MVC’19 live

Al enige tijd geleden zijn we gestart met het ontwikkelen van een nieuwe website voor MVC’19. Gedurende dit project hadden we het (een paar keer bijgestelde) voornemen om deze met ingang van seizoen 2016 – 2017 live te brengen. Belangrijkste reden hiervoor was dat de huidige website zich niet kan aanpassen aan mobiele devices. Omdat telefoons en tablets steeds vaker als standaard device worden gebruikt, was dit een wens van velen. Daarnaast was het beheer en actueel houden van de huidige website erg tijdrovend. De huidige technieken bieden hiervoor betere mogelijkheden. De mogelijkheid om voetbal.nl (informatiesite van de KNVB) in de website te integreren, verzekert de gebruiker van actuele en juiste informatie.

Omdat we in de afgelopen maanden steeds vaker problemen hebben ondervonden met onze huidige website, is besloten om zo snel mogelijk live te gaan met de nieuwe website. Ondanks dat de site nog niet af is. Nadeel van zo’n overstap halverwege het seizoen is wellicht ook dat er soms informatie niet meer beschikbaar is, die je nog wel verwacht. Denk hierbij aan wedstrijdverslagen uit de eerste seizoenhelft. Mocht dit echt een probleem zijn, meld dit dan aan de website redactie

Nieuwe dingen gaan altijd gepaard met gewenning en acceptatie. Neem zelf eens rustig de tijd om de website door te lopen. Vooralsnog hebben we geprobeerd om de bestaande informatie/functionaliteit uit de oude website zoveel mogelijk over te nemen. Maar de layout is vele malen gebruiksvriendelijker. Zo is het, in tegenstelling tot de oude website, mogelijk om door pagina’s te scrollen. Voor sommige functies is het nodig dat je een account bij voetbal.nl van de KNVB hebt aangemaakt.

Opmerkingen, vragen, tips zijn welkom. Wij zullen de website blijven verbeteren en aanpassen, indien nodig. Hierbij houden we uiteraard wel de algemene ontwikkelingen m.b.t. social media in de gaten, want er zijn weinig dingen die zo snel veranderen als Social Media.

De exacte datum van de overstap is nog niet bekend, maar het webadres wijzigt niet, dus je merkt het vanzelf.

Wij vinden de website er fantastisch uitzien en bedanken Lars Janssen van LN-J Production voor alle tijd en energie die hij erin heeft gestoken. Een mooi voorbeeld van een lid dat zich op een specifiek vakgebied vrijwillig voor MVC’19 heeft ingezet. Als het aan Lars had gelegen, waren we al eerder live gegaan, maar helaas hadden wij zelf iets meer tijd nodig.

Auteur: Jim Korthagen

Leave a Reply