Eervol einde bekeravontuur MVC’19 JO19

Na de wanprestatie in competitie heeft MVC’19JO19 bijna voor een bekerstunt. In Horst heeft de goed spelende MVC’19 JO19 met veel inzet en passie bijna hoofdklasser Wittenhorst JO19 uit het bekertoernooi. Zestig minuten leidde MVC’19 JO19 met 2-0, maar toen zetten de Horstenaren in zeven (!). minuten de 0-2 achterstand om in een 4-2 voorsprong. Uiteindelijk verloor MVC’19 JO19 eervol met 5-2.  De ploeg heeft gestreden met hart en ziel voor een goed resultaat. Complimenten voor de hele ploeg.

MVC ’19 JO17- speler Job Bartels speelde in de eerste helft een puike partij als rechterflankverdediger, terwijl MVC’19 JO17- keeper Dylan Postelmans uitstekend stond te keepen. MVC’19 JO19 startte uitstekend, speelde compact en gaf geen kansen weg. Op het middenveld werd in de eerste helft de slag gewonnen. In de frontlinie wonnen Mike Peeters, Jesper Segers en Bram Schouten vele duels en kon middenvelder Bart Houben vaak over de rechterflank vaak opstormen. Een van zijn strakke voorzetten werd door een Horster verdediger in eigen doel verwerkt in de 10e minuut. MVC’19 JO19 was in een puike eerste helft dichter bij een 2-0 voorsprong dan Wittenhorst JO19 bij de gelijkmaker. Op het zwaar bespeelbare veld hield de Maasbreese ploeg stand.

Na rust startte MVC’19 JO19 erg goed, want in de 50e minuut scoorde de ingevallen Quinn Peeters de 2-0, maar plotseling kreeg de thuisclub de geest.  De Maasbreese ploeg werd omsingeld en kwam niet meer aan aanvallen toe. Het middenveld werd overrompelend en er vielen gaten in de zo hechte Maasbreese defensie. De Horster overmacht leidde tussen de 60e en 67e minuut tot vier doelpunten. Deze mokerslag kwam de Maasbreese ploeg niet te boven. Tot overmaat van ramp viel Mike Peeters uit en haalde Bram Houben strompelend het einde. Dat Wittenhorst JO19 in de slotfase nog een vijfde doelpunt maakte, was alleen maar belangrijk voor de statistiek. Quinn Peeters kreeg nog een kans voor de 5-3, maar zijn fraaie schot werd over de lat getikt door de Horster goalie.

Ondanks het 5-2 verlies verdient MVC’19 JO19 een groot compliment. Er werd fel gestreden. Vergeten is de wanprestatie tegen Rood Wit. De bekerwedstrijd tegen Wittenhorst JO19 biedt perspectief voor de rest van het seizoen. Wanneer er na de lange  winterstop op zaterdag 11 februari 2017 de competitie wordt hervat, is het te hopen, dat iedereen weer 100 % fit is, dan komen de overwinningen ook weer. We wensen iedereen een voorspoedig en gezond 2017 toe. Hou de mentale en lichamelijke conditie op peil.