Geen overwinning bij afscheid trainer Joe Wijnen

MVC’19 had graag met  een overwinning afscheid van haar trainer Joe Wijnen genomen, die na zes jaar stopt als trainer van de Maasbreese derde klasser. Na een knotsgekke slotfinale ging MVC’19 met 3-2 ten onder tegen een gelijkwaardig Merefeldia, waardoor MVC’19 van de vijfde naar de negende plaats afzakte in de 3e klasse C. Met een sportieve kater kon MVC’19 de kermis voortzetten.

De twee ploegen maakten er een sportieve wedstrijd met veel strijd en passie van. Beide trainers wilden het seizoen met een zege afsluiten. MVC’19 kon weer beschikken over Joris Timmermans, die met zijn befaamde rushes voor veel gevaar zorgde Helaas viel hij voor rust uit door een weer opspelende blessures. Django Peeters verving hem. MVC’19 kreeg kansen, maar ging hier slordig mee om De Nederweertse gasten kozen ook vol voor de aanval. Er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd. In de 19e minuut kregen de gasten na een correcte sliding op de bal van Clim Moonen ten onrechte een strafschop. De pas 17-jarige Bjorn Bastiaans versloeg vanaf de elfmeterstip de weer uitstekend keepende Tim van Renselaar, die voor rust voorkwam dat Merefeldia verder kon uitlopen. MVC’19 kreeg ook kansen, maar Bart Crienen, Clim Moonen en Ron van den Kerkhof ondervonden dat de ervaren Ruud Wilms een betrouwbare sluitpost was bij de gasten.

Uitstekende MVC’19 keeper  Tim van Renselaar kon nederlaag tegen Merefeldia niet voorkomen. (Foto: Math Geurts fotografie)

Na de pauze ging MVC’19 op zoek naar de gelijkmaker, maar  moest de thuisclub oppassen voor  de counters van Merefeldia. In de 79e minuut leek Merefeldia op 2-0 te komen, maar die treffer werd  op advies van de altijd correct vlaggende Maasbreese assistent- scheidrechter Eric Peeters door scheidsrechter Rutten terecht afgekeurd. Merefeldia was even van de leg. In de tegenaanval werd Marco Daniëls binnen de beruchte lijnen gevloerd. De toegekende penalty werd verzilverd door Ron van den Kerkhof, de Maasbreese topscorer. De 1-1 gelijkmaker in de 80e minuut leidde een hectische fase in. In de 84e minuut zette de ingevallen pinchhitter Willem Holthuijsen Ron van den Kerkhof vrij voor keeper  Ruud Wilms. In eerste instantie omspeelde Ron van den Kerkhof de keeper, maar slaagde hij er  niet in de bal in  het verlaten doel te plaatsen en kon keeper Wulms zich herstellen. Nog geen minuut later had Bjorn Bastiaans Merefeldia op een 2-1 voorsprong gezet. De wedstrijd leek beslist, maar  een handsbal in het Nederweertse strafschopgebied leverde de tweede Maasbreese penalty op. In de 88e minuut bracht Ron van den Kerkhof de partijen op gelijke hoogte.  Alles van MVC’19 kon in de 90e minuut door de grond zakken, toen de 20-jarige Ken Gommers een reeks Maasbreese fouten afstrafte en de gasten andermaal op voorsprong bracht. In de blessuretijd kon MVC’19 niet voor de derde maal gelijk komen.

Beide ploegen verdienen de complimenten voor hun manier van voetballen en zullen ook komend voetbalseizoen stabiele derde klassers blijven. Bij beide ploegen staan dan andere trainers aan het roer. Thijs Knapen en Joe Wijnen hebben vele jaren als trainers voor aantrekkelijk voetbal gezorgd.