In memoriam: Henk van Ninhuys

Vandaag, 14 juni,  ontvingen we het droevige bericht dat ons bestuurslid Henk van Ninhuys vanochtend rond half 8 is overleden.

Nadat een eerdere operatie geen verbetering opleverde, is Henk gisteren opnieuw aan zijn hart geopereerd. Hoe hard hij ook gestreden heeft, de lekkende hartklep en de snel woekerende bacterie maakte het dat hij zich na een zware nacht gewonnen moest geven.

Henk was jarenlang actief op veel fronten binnen de club. Vanuit zijn bestuursfunctie was hij actief bij de dagelijkse gang van zaken. Hij had het wedstrijdsecretariaat onder zijn hoede en was betrokken bij het reilen en zeilen van de kantine. Hij was actief voor het G-voetbal en ik weet zeker dat ik op dit moment nog een heleboel activiteiten vergeet te vermelden die hij op de achtergrond uitvoerde.

Bijna dagelijks was hij in en om het clubgebouw te vinden. Vaak op de vreemdste tijden werd hij uit bed gebeld omdat het alarm afging. Klagen deed hij wel eens, maar bleef desondanks in het belang van de club ook de ondankbare taken uitvoeren.

Zijn grote MVC-liefde was toch wel het damesteam. Jarenlang heeft hij zich als leider ingezet voor het damesvoetbal in Maasbree. Trots kon hij vertellen hoe de dames een wedstrijd winnend hadden afgesloten en fel werd hij als iemand iets negatiefs over zijn dames vertelde.

Henk, we gaan je enorm missen. Niet alleen als betrokken vrijwilliger maar vooral als mens laat je een enorme leegte achter. Vanavond, woensdag 14 juni, is vanaf 19 uur de kantine geopend zodat we samen stil kunnen staan en onze gedachte over Henk kunnen delen.

Namens het bestuur van MVC’19 wens ik de familie, vrienden en alle leden veel sterkte toe bij dit grote verlies.

 

Wim Timmermans

Voorzitter MVC’19

Leave a Reply