MVC ’19 Onder 19 pas na rust op dreef

De wedstrijd tussen Brevendia Onder 19 en MVC’19 Onder 19 had vele gezichten met dramatische aspecten, hachelijke momenten en juichende MVC’19 Onder 19 spelers na afloop. Toen kon MVC’19 Onder 19 met een 4-1 zege op het zwakken Brevendiai Onder 19 naar Maasbree afreizen.

Het begon voor MVC’19 Onder 19 met een schrikmoment voor de wedstrijd. Stan van Wijlick voelde zich niet lekker vlak voor de wedstrijd en kon niet verder spelen. Langs de lijn werd de onfortuinlijke Maasbreese speler medisch bijgestaan door enkele vakkundige ouders. Toch moet ambulancepersoneel helpen om Stan van Wijlick medisch op te knappen, zodat hij kon herstellen van zijn acute hyperventilatie. Na de rust kon hij de wedstrijd vanaf de bank volgen. Het gaat weer beter met Stan van Wijlick. Hulde aan de ouders en het ambulancepersoneel  die Stan geholpen hebben.

Op het veld bakte MVC’19 Onder 19 er niet veel van in de eerste helft. Aanvallend kon de ploeg geen vuist en op het middenveld werd de ploeg omver gelopen en de defensie liet nogal steken vallen. Het was puur aan de uitstekende keeperskwaliteiten van Sander van den Broeke te danken, dat Brevendia  slechts met 1-0 leidde. Vlak voor rust scoorde Kjell Janssen de 1-1 gelijkmaker.

Na de pauze een herboren MVC Onder 19. Enkele omzettingen en enkele vervangingen zorgden voor de ommekeer. Bart Houben en Quinten Ambaum zorgden voor perfecte rushes en voorzetten. Plotseling kwamen MVC’19 Onder 19 in scorende posities. Nadat een Brevendiaspeler zijn eigen keeper had gepasseerd, was de ban gebroken en konden Bram  Schouten zijn eerste doelpunt van dit seizoen scoren en bepaalde topscorer Mike Peeters de eindstand op 4-1 in Maasbrees voordeel.

Wanneer MVC’19 Onder 19 gaat beseffen, dat je negentig minuten volle bak moet gaan om optimaal te presteren, dan kan de ploeg meedoen in de top. Zaterdag 1 oktober wacht de zware derby tegen Helden Onder 19 in Helden-Dorp. De tweede Peel en Maasderby van dit seizoen om 14.30 uur. MVC’19 Onder 19 wil ook dit duel winnen.