Wedstrijdverslag MVC’19 JO13-3 – Helden JO13-3 (6-1)

We zijn nu zo’n 4 weken onderweg en langzaam maar zeker worden de contouren van het team zichtbaar. We zijn tenslotte begonnen met 10 aanvallend en 2 verdedigend ingestelde spelers. Hoe maak je daar een team van, dat was de vraag waar wij in het begin voor stonden. Intussen lijken de posities ingevuld. Sommige spelers hebben 1 plek waar ze het beste tot hun recht komen en gelukkig zijn er ook een paar die op meerdere posities kunnen spelen. En misschien wel het aller belangrijkste, het zijn allemaal enthousiaste, spontane spelers die plezier in het spel hebben en graag (met elkaar) voetballen.

 

Zo ook vandaag. We moesten tegen Helden JO13-3. Helden heeft net zoals MVC’19, 4 O13-teams dus we zouden aan elkaar gewaagd moeten zijn. Helden begon sterk aan de wedstrijd en dwong ons in de eerste 5 minuten in de verdediging. Maar langzaam kantelde de wedstrijd. Combinaties begonnen te lopen en we naderden steeds meer de goal van Helden. Eerst waren er een paar kleine kansen, maar al gauw werd duidelijk dat een goal er aan zat te komen. Het spel bleef verzorgd, posities werden aangehouden, combinaties werden gezocht en de doelpunten volgden.
1-2-3 doelpunten volgden vlot achter elkaar waarna we slordiger gingen spelen.
In de thee-pauze hebben we dat laatste geprobeerd te corrigeren, wat gedeeltelijk lukte. Helden was in het begin weer de sterkste en beloonde dat met een doelpunt. Nu was de vraag of Helden zou doordrukken of dat wij op zouden staan. Dat laatste gebeurde. De duels werden feller waarbij de scheidsrechter een paar keer moest in grijpen, maar al snel namen wij het roer weer over. Na ons 4e doelpunt was het gedaan met de tegenstand van Helden en liepen we uit naar 6-1. Spelers, leiders, ouders en partijdige toeschouwers  liepen met een glimlach van het veld om met goed gevoel het weekend in te gaan.

 

Auteur: Erik Maassen

Leave a Reply