MVC’19 1 – DAW 1 1 – 4

Maasbree, 26 Mei 2016

DAW troeft MVC’19 in Maasbree af

MVC’19 blijft ook komend seizoen 3e klasser. In Maasbree verloor MVC’19 met 4-1 van DAW uit Schaijk. De Brabanders kwamen goed uit de startblokken. MVC’19  mocht blij zijn, dat de schade beperkt bleef tot 2-0 in de eerste helft. De Brabanders wonnen verdiend. Ondanks uitschakeling in de nacompetitie kan  MVC’19  op een mooi seizoen terugkijken.

DAW greep vanaf de eerste minuut MVC’19 bij de strot. De Maasbreese ploeg kwam niet  aan voetballen toe. DAW zette MVC’19 vast op eigen helft. De Maasbreese defensie moest overuren maken. De slag  op het middenveld werd door de gasten gewonnen. De verbindingswegen naar de snelle Maasbreese aanvallers werden goed  afgesneden. De Brabanders, die fysiek een sterkere  indruk maakten dan MVC’19, bestookten de Maasbreese defensie met hoge ballen. Qua duelkracht kwam MVC’19 er voor de rust niet aan te pas. De pas 18-jarige boomlange centrumspits  Corik Megens opende in de 13e minuut de score en  in de 21e minuut verdubbelde Robbert Knipping de voorsprong. MVC’19 kwam niet in de wedstrijd. Echte kansen kreeg MVC’19 voor de rust nauwelijks.

160526-mvc19-daw-017

MVC’19 aanvaller Rob Custers kon niet scoren.

Na de pauze een strijdvaardiger MVC’19, dat met passie en beleving op jacht ging naar de aansluitingstreffer. Marco Daniëls strooide met goede passes en mooie voorzetten. Rob Custers zag de kans op 1-2 verijdeld worden door de weer excellerende keeper Sylvester Rodrigues. Hij werd het grote  struikelblok voor de Maasbreese ploeg. Met enkele spectaculaire reddingen voorkwam hij Maasbreese treffers. MVC’19 bleef voor een beter resultaat knokken, maar de bal wilde maar niet in het DAW-net vallen. DAW hield stand en toen invaller Marc Raaijmakers in de 88e minuut de 3-0 maakte voor de gasten was het pleit beslecht .De Maasbreese eretreffer viel in de 92e minuut door linkervleugelverdediger  Frank Haenen. Met een mooi doelpunt van invaller Bart Vos werd inde 94e minuut de eindstand bepaald op 4-1 in het  voordeel van DAW.

160526-mvc19-daw-034

Marco Daniëls strijdend ten onder tegen een DAW-overmacht..

Na afloop werd de 32-jarige MVC’19-verdediger Luc van den Kerkhof uitgezwaaid. Het was zijn laatste wedstrijd in MVC’19 1. Enige smet op de sportieve, aantrekkelijke wedstrijd waren de vijf  gele kaarten die scheidsrechter Ploegstra uit Born uitdeelde aan MVC’19-spelers. Dat paste niet in de sfeer van dit duel. MVC’19 blijft derde klasser en kan volgend seizoen een nieuwe poging wagen om tweede klasser te worden.