MVC’19 uit de bekercompetitie

MVC’19 heeft in de bekercompetitie verloren van Panningen en VV Kessel en gelijkgespeeld tegen BEVO. Na twee verloren oefenwedstrijden tegen Baarlo en IVO mocht MVC’19 aan de bak voor de bekercompetitie. Nadat MVC’19 vorig seizoen is gedegradeerd uit de 2e klasse en een zevental spelers zijn gestopt is MVC’19 onder leiding van de nieuwe trainer Roel Verberk het nieuwe seizoen gestart met een nieuw team, waarbij diversen spelers zijn overgekomen van de jeugd.

Tegen Panningen ging de wedstrijd in de eerste 20 minuten nog gelijk opgaand. Daarna was het Panningen met de grote kansen. Eerst werd nog op de paal geschoten en in de 22e minuut werd de 1e treffer door Panningen binnengeschoten. Na nog een keer de paal te hebben geraakt werd een fout in de verdediging van MVC’19 door Panningen afgestraft. In de 2e helft werd het spel van MVC’19 beter, maar dit leidde niet tot grote kansen en doelpunten. Panningen vond nog wel een keer het net en won de wedstrijd met 3-0, waar niks op viel af te dingen.

In de tweede bekerwedstrijd tegen Kessel ging de wedstijd in de eerste helft op en neer en kregen beide ploegen enkele kansen die niet werden verzilverd. Aan het begin van de 2e helft kreeg Kessel een terechte penalty die in eerste instantie nog door keeper Rick van der Zee werd gestopt maar in de rebound alsnog door de spits van Kessel werd binnengeschoten. Na balverlies in het strafschopgebied werd in de 70e minuut door Willem Kruijk de 2e goal voor Kessel binnengeschoten en gingen wederom de punten naar de tegenstander.

Donderdag 14 september speelde MVC’19 haar laatste bekerwedstijd tegen BEVO. Het spel van MVC’19 was al een stuk beter als in de twee voorafgaande bekerwedstrijden. MVC creëerde een aantal kansen en de MVC-spelers hadden er zichtbaar veel zin in. Na 25 minuten was deze spelvreugde heel snel weg toen MVC-speler Rens Albers na een luchtduel verkeerd terecht kwam en een ernstige blessure opliep. Na een half uur vertraging besloten de spelers om verder te spelen, maar werd er ondanks nog een kans aan beiden zijden niet gescoord en werd met 0-0 de rust in gegaan. In de tweede helft ging het spel ook weer op en neer. Zowel MVC’19 als BEVO kregen kansen maar konden het net niet vinden. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een blanco stand afgesloten. Het getoonde spel van MVC’19 zag er al een stuk beter uit als in de eerste twee bekerwedstrijden en geeft perspectief voor de competitie.

Zondag 24 september speelt MVC’19 haar eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse C tegen SV United uit Wanssum. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark de “3-sprong” en begint om 14.30 uur.

Auteur: Peter van Diepe