MVC’19 verliest cruciaal duel

MVC’19 heeft in Nederweert de cruciale wedstrijd tegen Merefeldia met 3-1 verloren. Door deze nederlaag staat MVC’19 vaster op de laatste plaats in de 3e klasse C.

MVC’19 miste onder meer de geblesseerde spelers Daan Peters, Erik Schoof en Willem Holthuijsen. Rodey Berben en Bart Crienen.. Joris Timmermans was wel van de partij. Beide ploegen onderstreepten deze middag, waarom ze zo laag op de ranglijst staan. Het spel was van namelijk niet van een hoog niveau. In de 15e minuut kwam MVC’19 gelukkig op 1-0, nadat Joris Timmermans uit een niet goed uitgevoerde vrije trap van Joost Hesen toch wist te scoren. Wie had gehoopt dat MVC’19 zelfvertrouwen kreeg uit deze voorsprong, kwam bedrogen uit. Het spel bleef matig en Merefeldia werd steeds gevaarlijker door goed genomen corners en vrije trappen. In de 43e minuut ging het in de Maasbreese defensie goed mis en scoorde Maik Vaes voor de thuisclub de 1-1.

Na de rust werd het spel van beide zijden niet beter. Merefeldia kwam in de 53e minuut na een goed genomen corner via een klutsbal op 2-1door Jay Stals. De geplaagde Maasbreese trainer Tom van Bergen bracht drie invallers tussen lijnen, maar die konden MVC’19 niet de gewenste impulsen geven. In de 67e minuut werd het zelfs 3-1 voor de thuisclub door Maik Vaes. MVC’19 speelde een slechte wedstrijd en wist de hele wedstrijd geen kans te creëren. Het lijkt wel of de ploeg meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander voetbalt. Dat baart zorgen.

Komende zondag komt het sterke HBSV op bezoek in Maasbree. Kan MVC’19 de malaise doorbreken? MVC’19 kan veel beter en moet het nu laten zien, anders wordt het een zeer zwaar seizoen in de 3e klasse C.

Auteur: Mat Nellen