Weer verlies MVC’19

MVC’19 heeft op donderdag 23 november met 3-0 verloren van Hegelsom. In een duel in de onderste regionen leed MVC’19 veel balverlies en was er onvoldoende overtuiging om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Al vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Grutters was duidelijk dat Hegelsom er alles aan wilde doen om de wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten. Al in de 1e minuut moest keeper Rick van der Zee aan de bak om het doel te verdedigen. Na 6 minuten kreeg Daan Peters de eerste kans van de wedstijd voor MVC’19. Hij werd door een verdediger van Hegelsom vastgehouden waardoor hij geen vrije doorgang meer had tot het vijandige doel. Meteen na deze mooie kans van MVC’19 was het aan de andere kant bijna raak door een kopbal die maar net langsging. In de 11e minuut was het wel raak voor Hegelsom, waarbij een corner kon worden ingekopt door de vrijstaande Marc van Rens. Na een kwartier werd Nuno Zoontjens onderuit geschopt en moest hij na een blessurebehandeling geblesseerd het veld verlaten en werd hij vervangen door JO19-1 speler Lars Janssen. Hegelsom kreeg in het 1e halfuur nog een paar kansen maar dit keer werd het net niet gevonden. Daan Peters kreeg nog in buitenspelpositie een grote kans, maar via een been van een Hegelsomse verdediger belandde de bal op de paal. Voor de rust kreeg Hegelsom nog een kans maar Rick van der Zee maakte de kans onschadelijk. In de rust werden de spelers door trainer Roel Verberk aangesproken op hun slappe spel en was de boodschap dat de 2e helft uit een ander vaatje moest worden getapt.

Helaas ging ook de 2e helft niet goed van start en na 8 minuten kreeg Hegelsom een vrije trap die van 30 meter snoeihard in de kruising binnen werd geschoten door Joey Joosten. Vlak hierna kreeg Hegelsom nog een kans maar ditmaal stond de lat in de weg. In de 70e minuut kreeg MVC’19 via Daan Peters haar eerste echte kans in de 2e helft maar de keeper stond goed opgesteld. Tien minuten voor tijd kwam de 3-0 eindstand op het scorebord, waarbij een corner via keeper Rick van der Zee in eigen doel belandde. Vlak voor tijd kreeg invaller Koen Boots met een kopbal nog een kans maar de keeper stond goed opgesteld. Een terechte nederlaag van MVC’19.

Zondag 26 november zal MVC’19 flink aan de bak moeten in de uitwedstrijd tegen Melderslo.

Auteur: Peter van Diepe